Het internationale zomerkamp van de scouts van Scouting Lierop.

“Elk jaar gaan de scouts welke tussen de 11 en 15 jaar zijn op zomerkamp. Meestal gaan ze op avontuur in het buitenland, ook dit jaar is het de leiding gelukt om de regeringsleiders te overtuigen dat de grenzen open moesten voor de scouts uit Lierop.

Waar ging de reis naar toe ?
De ouders werd verzocht om de kinderen op het station van Pelt in België af te zetten.
Daar stond team ‘treinleiding’ van Scouting Lierop met mondkapjes en rubberen handschoenen – natuurlijk vanaf 1,5 meter – al vriendelijk te zwaaien. Daarna ging de reis met de trein beginnen naar het mooie scoutsterrein in Sint Joris Weert te België. Helaas bleek het treinkaartje een station te vroeg te eindigen, waarop de kinderen het laatste stuk te voet en in hun eentje moesten volbrengen. Ook leiding team trein ging hun eigen pad maar kwam wel als laatste aan op de camping, waar team auto het terrein aan het voorbereiden was.

Nadat door de vakmensen van de leiding de hangmatconstructie tot in de perfectie gemaakt was, konden de kinderen hun slaapplaats aan de mega hangmatconstructie bevestigen. Met 14 scouts in de hangmat in de mooie bosomgeving van Leuven.
We hebben een super week gehad. Wij als leiding hebben genoten van deze superleuke week met onze scouts. Aan alles komt een eind, zo ook aan het zomerkamp, maar niet nadat de leiding Jens, Willy en Margo nog even door een groep kinderen in het zonnetje werden gezet. Het was tenslotte hun laatste kamp.  Alle scouts en ouders bedankt hiervoor. Ook moesten de scouts afscheid nemen van de 2 oudsten, Teun en Ravi. Hun kennis, humor en gezelligheid zal gemist worden door de scouts.

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en wil jij ook graag gave dingen doen, stuur ons dan een mail: scoutslierop@gmail.com. In september starten we weer.
Ben je een leuke meid tussen 19 en 28 jaar en wil jij het leiding team komen versterken, stuur dan ook een mail naar ons.
Wij hebben genoten. Op naar een nieuw scoutsjaar zonder de corona beperkingen”.
De scouts leiding
Jens, Margo, Frenk, Stan, Thomas, Tijs en Willy