Voor het tweede jaar op rij werd de prinsenreceptie op zaterdagavond gehouden. Het bleek ook nu weer een succes te zijn gezien de vele belangstelling en de gezelligheid. Prins Thijs en z’n Prinses Mharaia, geassisteerd door broer en adjudant Bert met zijn Manon, genoten er met volle teugen van en zij niet alleen!
SLAP (Stichting Lieropse Aauw Prinsen), met oud-Prins Rick Kusters als spreekstalmeester, was weer verantwoordelijk voor een soepel verloop van deze avond. Zij slaagden weer met verve.
De Koepelbloazers en Cor Audio zorgden voor de nodige muzikale ondersteuning tijdens het receptiegedeelte dat begon met de felicitaties van de Raad van Elf met hun dames en de Jeugdraad met Jeugdprinses Sophie. Prins Thijs werd hierbij door Prinses Sophie uitgedaagd door hem een contract te laten tekenen voor een heuse battle tussen hem en de Jeugdraad op carnavalsdinsdag. Hij zal hiervoor flink moeten trainen!
Daarna was het de beurt aan de aauw Prinsen (SLAP). Frank Hurkmans memoreerde de onlangs overleden eerste grote Prins van de Kaauw Voetjes Jan Kanters . Jan was ‘ne skonne mens’ en was er áltijd bij! ‘We zullen hem missen’.
Gewoonte bij SLAP wâs dat de laatste Prins een klein woordje doet, maar omdat oud-Prins Piet van Oosterhout vorig jaar de lat wat hoger gelegd had door er een ‘act’ van te maken kon Prins Jan IV natuurlijk niet achterblijven en werd Prins Thijs op de proef gesteld met zijn ‘Ex’cell-kennis. Het zou niet de laatste test van de avond zijn.
De familie van Heugten had inmiddels de halve zaal gevuld en liet volop horen dat ze er waren! Onder leiding van ‘unne Joosten’ (Boyke) werd, voordat ze met hun lied begonnen, de inhoud van hun lied met Thijs doorgenomen. Ook werd meteen maar afgesproken dat de eerstvolgende familiedag van de Heuga-familie bij Prins Thijs in de Gildewijk zou zijn. Hopelijk is het goed weer!
Hierna was het de beurt aan de eerste collega carnavalsvereniging, in dit geval de Pompers, die weer in volle getale, onder de klanken van hun nieuwe Pomperslied, het podium wisten te bereiken. Prins Thijs kreeg de opdracht om tot het carnaval is elke dag 2 pagina’s van de Lieropse Carnavalskoepel in te kleuren want zwart-wit is niet meer van deze tijd. Ook moest hij Vorst Koen 3 minuten lang omhoog ‘pompen’.
De familie van Bussel had voor Bert en Thijs een Tik ‘m aandag-spel bedacht. Ze wilden een winnaar zien. Het werd Bert.
De vriendengroep ‘Omdat ’t kan’ had Bert en Thijs met de ruggen tegen elkaar gezet om daarna niet alledaagse vragen te stellen over hen zelf. Tom van Lieshout en Dirk Hesius waren de spelleiders. Het werd een vermakelijk optreden waar flink mee werd gelachen.
Na elke optreden was er ruimte voor felicitaties door de vele bezoekers, waaronder ook de ‘Oude Raad’ en natuurlijk pastoor Jan.
De tweede carnavalsvereniging was de Plattevonder uit Someren-Eind. Zij hadden gehoord dat Thijs geen fietspomp nodig heeft om een fietsband op te pompen. Dus kreeg Thijs een lege fietsenband met de opdracht het ‘lek’ te vinden. Hij slaagde daarin maar liep wel wat rood aan.
Ook de Meerpoel had dit gehoord en zij hadden een compleet fietswiel bij met dezelfde opdracht. Alleen bleek hun band uiteindelijk niet kapot te zijn. Prins Pim was blij met Manon van Bert en Vorst Koen omdat hij door hen niet de enige met rooi haar op het podium was. Vorst Boudewijn bood Prins Thijs een nieuwe broek aan van Frans de Lau die Thijs eerder ingeschakeld had omdat hij z’n nieuwe broek kapot gevallen was. Bij het omkleden bleek de broek wel heel erg korte pijpen te hebben… zo kapot was de ingeleverde schijnbaar.
Na de Meerpoel was het de beurt aan de buurt die Bert van Lieshout en Guus Berkers als solisten ingezet hadden. Kan Bert zingen? Nee dus!
De selectie van SV Lierop kon natuurlijk niet ontbreken. Bart Sijbers gaf aan dat hij de tekst van het lied op de app gezet had, toch weer net iets anders dan al die A4’tjes met tekst die we de hele middag zagen.
Na de Gildewijk moest de prijswinnaar van het Prinsenraden getrokken worden uit 4 deelnemers die goed geraden hadden. Toon Hesius, bijna altijd bij de goede inzenders maar nog nooit winnaar, mocht van Frank Hurkmans zelf de briefjes controleren en deze in de steek van Thijs doen. Als winnaar werd daar de naam van Stijn Hesius uit gehaald. Hij mag met z’n maat op Koningsdag gratis meedoen aan het slaponline jeu de boules toernooi en kreeg daarbij een splinternieuw setje ballen kado.
Carnavalsclub Locomotion was de volgende die met veel plezier opkwam. Opvallend was de huwelijksaanzoek van hun prins aan Prinses Mharaia. Of zij met hem wilde trouwen… een volmondig ‘Ja’ was haar antwoord toen hij voor haar op de knieën ging.
De Tik ‘m aandag club waarin ook Prins Thijs onderdeel van is kon natuurlijk niet achterblijven na het succes van vorig jaar en de ‘volle bak’ van de editie die op carnavalsmaandag weer op het programma staat in De Ontmoeting. Uit het boek ‘Sprookjes van Prins Thijs’ werd een en ander tot vermaak van de luisteraars uit de doeken gedaan.
De Keijepaol sloot de deze keer niet te lange rij carnavalsverenigingen af om 11 over 11. Natuurlijk kon d’n ‘bessem’ daarbij niet ontbreken.  
Traditioneel als laatste gaven de onvoltroffen Koepelbloazers nog hun gebruikelijke serenade aan het Prinsenpaar waarna het feest ‘los’ ging.
De Koepelbloazers zorgden vervolgens, samen met de kapellen van Someren-Heide, Someren en Someren-Eind, voor een daverend vervolg van deze fantastische avond. Het bleef nog lang gezellig in Lierop.

Zie alvast enkele foto’s hieronder.
Er is met de Kaauw Voetjes afgesproken dat alle foto’s zo snel mogelijk te zien zullen zijn op de website van de Kaauw Voetjes.

Morgen volgt de Jeugdreceptie van Prinses Sophie.

Zie ook de foto’s van Pia Lomans van de Meerpoel op Siris.