Het stond allemaal beschreven in de Koepel van maart 1979.

– Er werd in Lierop niemand geboren.

Betsy Relou en Antoon van de Hurk trouwden respectievelijk met Henny Verdonschot uit Asten en Janny Roest uit Mierlo.

– Het comité Fanfare 50 kijkt met plezier terug naar de twee jubileumdagen ten behoeve van het gouden jubileumfeest. Trots zijn ze op het financiële resultaat van drie jaar Comité Fanfare 50. Er wordt f44000,- overgehouden.

– Het gebruikelijke verslag van Wim Hurkmans over het wel en wee van de voetbalclub. Na vele afgelastingen gind de wedstrijd tegen Rood Wit op het allerlaatste moment toch door. Lierop kreeg onverwacht een stevige ‘jas’ aangeboden. Wim verteld dat André en Piet van Bommel zo goed op de gevaarlijke strijders van Rood Wit letten dat ze in het ‘pak’ gedaan werden door v. Veghel, een speler die Lierop toch allang kende. Hij werd de held van Rood Wit door drie keer te scoren. Trainer Peeters zette nog wel twee verse krachten in, maar het mocht niet baten.

– Han Wessels had een ingezonden stuk aan de (eigen)wijze gemeentebestuurders. Het ging over de sloop van het keukengedeelte van het gemeenschapshuis om nieuwbouw van 6 huizen mogelijk te maken. Met schetsen en schrijven werd gemotiveerd dat er niet gesloopt zou hoeven te worden wanneer er slechts 5 huizen gebouwd zouden worden. De reactie van de gemeente was echter dat de 6e bouwkavel veel belangrijker was dan het behouden van een gedeelte van het gemeenschapshuis. De verbazing bij Han Wessels is er vervolgens als er EN gesloopt wordt EN maar vijf huizen uiteindelijk gebouwd gaan worden. Smijten met gemeenschapsgeld volgens Han.

– De fanfare meldt dat de vier Somerense korpsen gaan optreden in De Postel als dank voor de morele steun van de bevolking.

– A Capella meldt dat ze 7 april a.s. het feit herdenken dat ze 12,5 jaar geleden zijn opgericht. Dat geschiedde toen op aandringen van kapelaan Stultiëns, die graag zag dat de zondagse mis van half twaalf gezongen zou worden. Hij nam hierover contact op met Jan van de Ven en het mannenkoor was geboren. Ze begonnen met 12 leden. 12,5 Jaar later is dit 28, in de leeftijd variërend van 17 tot 55 jaar. Enkele trouwe leden zullen gehuldigd worden. Jan van de Ven, Sjaak Gubbels, Frits van de Ven, Dorus van de Ven en Toon van Lierop.

– De buurtvereniging VDF (van Dijkstraat/Frank Doucette meldt dat ze een goede dropping gehad hebben.

– A. van Lierop, secretaris van het NKV heeft een verhaal over Arbeidstijdverkorting. Tevens geeft hij hierbij de geschiedenis van de werktijden.

Was het honderden jaren geleden nog zo dat men dag en nacht werkte en als men niet werkte heil zocht in café of kerk, dat is in de loop der jaren aan het veranderen.

1948: 10-urenwet (per dag) wordt aangenomen; werkdagen van 12,5 uur en meer, ook voor kinderen, was heel normaal
1874: Kinderwet van Van Houten. Jonger dan 12 jaar mocht men niet meer werken.
1889: Jeugdigen beneden 16 jaar en vrouwen worden tegen overmatige arbeid beschermd.
1903: Bekende spoorwegstaking; daar werkte men nog steeds 14-16 uur per dag, in de goederenloodsen zelfs 17-18 uur.
1919: Arbeidswet komt tot stand. Werkweken van 45 uur.
1922: Arbeidsweek wordt opgevoerd van 45 naar 48 uur.
1959: Arbeidsweek wordt weer teruggebracht naar 45 uur.
1960: De vijfdaagse werkweek wordt ingesteld (zaterdags vrij)
1967: Men streefde naar een werkweek van 40 uur.
1978: De meeste werknemers hebben een 40-urige werkweek en 4 weken vakantie.

– De Kaauw Voetjes geven de uitslag van de optocht die volgens zeggen elk jaar mooier wordt:
1e Laan te Boomen met Koning Winter
2e Den Boomen met We hange mer ’n nei klok
3e Broekkant met ‘Angepaste Schoen’
4e Het Eindje met Heidie
5e Achterbroek met ‘Zo zijn wai geborre’
6e Felicitestraat met ‘Het paard van Troje’
7e Sluis X met Ouderwetse Winter
8e Lijestraat met John Travolta
9e Groenstraat met YMCA
10e Rulakker met Fanfare 50 
11e Offermanstraat met Eskomo’s.
Bij de tekenwedstrijd won bij de 3-4 jarigen: Frans Vermeulen met als 2e Bas vd Zanden, bij de 5-6 jarigen Mariëlle Megens met als 2e Judith Peters, bij de 7-8 jarigen Marie-José Vermetten met als 2e Sjannie vd Goor en bij de 9-jarigen Gofrie van Heugten met als 2e Helène Vermeulen. Bij de 10-jarigen Jolanda Verberne en als 2e Frank van Lierop en bij de 11-12 jarigen Lidy vd Ven en als 2e Frans Lomans.

– In het verslag van de Openbare vergadering opende Piet van Ven namens de werkgroep met een mokerslag de vergadering. Sjaak Vlemmings gaf een overzicht van de financiële situatie. Ze begonnen men f100,- vorig jaar, maar door de zanikavonden en een gulle gift van de Rabobank was dit vertienvoudigd: f1000,-. Verder gaat het over de Optocht. De opstelling verliep afgelopen jaar niet naar wens. Verder wordt de suggestie gedaan om de taken van de werkgroep tijdens de carnaval uit te breiden, met dien verstande dat de huidige jeugd-activiteiten op geen enkele wijze tekort mogen worden gedaan. Dit had de steun van de vergadering. Er worden vier mensen belast om dit te onderzoeken: Frans Neervens, Gerrit Hoek, Wim Meulendijks en Louis de Groot.

– Ton Meulendijks roept namens de voorlopige leiding jongeren in Lierop op, zich aan te melden als Verkenner, nadat er 8 jaar geen verkennersgroep in Lierop geweest is. Men kan zich ook aanmelden bij Johnny van Stiphout en Piet van Oosterhout.