Het gebeurd niet vaak dat er om 13.16 al volop gedanst wordt voor het podium. Maar deze zaterdag van het Nirwana Tuinfeest begint met good vibes. Authentieke kleding, kapsels, instrumenten. Mooon brengt op overtuigende wijze de sixties tot leven. The Godfathers stonden in 1994 al op het Nirwana Tuinfeest. Waarschijnlijk was het repertoire en het enthousiasme toen hetzelfde als nu. Engelse post punk, vleugje Ramones, maatschappij kritische teksten. Voor velen een feest van herkenning en terug naar de wilde jonge jaren. En de jeugd begrijpt waar de huidige punkbandjes hun inspiratie vandaan halen.
Jet Rebel heeft al ooit binnen in Nirwana een indrukwekkend optreden gegeven. Altijd spannend hoe de stemming van Jelte is. Maar vandaag is zijn stemming uitstekend. Hij lacht, danst, springt en zingt vlekkeloos. En alles is retestrak, één lange trip. Het beste optreden dit weekend? Het volgende optreden is Millionaire, het nieuwe project van Tim vanHamel. Voor velen een verrassende set. Muziek die moeilijk in een hokje te stoppen is. Hard, ritmisch. Ook moeilijk in een hokje te stoppen is My Baby. Momenteel zijn ze hard bezig Europa te veroveren. Lierop hebben ze vandaag ook veroverd. Hypnotiserende beats, uitstekende zang. Is er een betere manier om deze zonnige zaterdagmiddag te besteden?
Tusky is een vervolg op John Coffey. Keihard maar jammer dat de zang niet al te overtuigend is. Maar de fans malen er niet om. Gewoon lekker eerlijke muziek, rechttoe, rechtaan.
Johan is terug van weggeweest en veel mensen zijn daar blij mee. Even een rustpuntje. Geen scheurende gitaren, bonkende beats. Gewoon een uurtje mooie popliedjes, even lekker genieten. Anneke van Giersbergen heeft haar sporen al volop verdiend in de muziekscene. Deze topzangeres staat nu op het Tuinfeest met haar nieuwe band Vuur. 22 Jaar geleden stond ze ook al op het Tuinfeest met The Gathering, waar ze nu ook een aantal nummers van speelde. Haar stem heeft in de loop van de jaren niets aan kwaliteit ingeboet en de band is van hoog niveau.
Typhoon startte iets later omdat de helikopter met enkele bandleden iets te laat arriveerde. Het eerste optreden in een half jaar van deze band. Maar de klik was er weer meteen, ook met het enthousiaste publiek. De tweede keer op het Tuinfeest en net zoals de eerste keer weer één van de beste optredens van het weekend. Maxi Jazz startte intussen plaatjes te draaien wat resulteerde in een volle, dansende tent.
De afsluiter van deze zaterdag was weer perfect gekozen. De Likt zet de Nirwana tuin in vuur en vlam. Hun combinatie van rap-, punk- en snoeiharde beats wordt goed ontvangen. Mede ook door het enthousiasme en het contact met het publiek van zanger Jordy. Ook hier genoten jong en oud van, iets wat het hele Tuinfeest tot nu toe geldt. Dit maakt het Tuinfeest zo populair. De variatie in muziek, de ongedwongen sfeer, het respect voor ieders muzieksmaak en de mix van jong en oud.

Zie ook de foto’s die onze slaponline fotografen maakten van dag 2.