Op zondagmiddag draait alles om de kinderen op het Tuinfeest. Voor de ouders spelen coverbands om oude herinneringen op te halen. Voor de kinderen zijn er volop activiteiten – knutselen, klimmen, springen – om een mooie middag te hebben. En natuurlijk ook muziek voor de jongsten.

Bijna K3 lid Diede kon de kinderen goed vermaken met uiteraard ook verschillende K3 liedjes. Ook de ouders genoten maar ook van de Status Quo, Phil Collins (deze band pakte groots uit met blazers), The Beatles (die wel heel sterk in muziek en uiterlijk de echte Beatles benaderden).

En voor de meisjes van toen die nu moeder zijn waren er The Spice Girls.

Een goede zet van de organisatie was dat kinderen met ouders nu voor de grote meute uit naar binnen mochten. Afgelopen jaren stond er altijd een lange rij voor de ingang. Nu ook weer maar er kon toch snel worden doorgelopen naar binnen. Rond half 5 stopten de kinderactiviteiten en ze konden allemaal met een tevreden gevoel naar huis.

De live muziek werd steviger met Muse, Metallica, The Beastie boys en Queen. Musest is al meerdere keren op het Tuinfeest geweest en zij konden dan ook op veel waardering van het publiek rekenen.

Intussen waren de tafels bij de eetstraat goed gevuld en hulde voor de vaste opruimer en andere vrijwilligers die hun best deden om alles op tijd ruimen. Niets zo irritant als eten van een tafel die vol staat met borden en bakjes van de vorige gasten.

Vandaag niet alleen maar coverbands want als afsluiter was Rowen Heze geboekt. In 1985 stonden ze binnen in Nirwana en in de jaren daarna hebben ze al vaak de weg naar Lierop gevonden. En altijd zeer succesvol. Toch een knappe prestatie dat een Limburgse band zo gewaardeerd wordt in Brabant. Rowen Heze is altijd feest en nu ook stonden er weer duizenden blije gezichten voor het podium.

Maar aan alles komt een eind, ook weer voor deze editie van het Nirwana Tuinfeest.

De aanbiedingen van bands voor volgend jaar komen alweer binnen dus ongetwijfeld word het Tuinfeest 2023 weer uiterst succesvol en met spectaculaire headliners.

Foto’s van onze slaponline-crew zijn HIER te zien.

Op vrijdag 26 augustus nam het SIRIS-tv-team, bestaande uit Lente Lamberts en Rob Fritsen, een kijkje achter de schermen.

Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Inge Verbeem en Rob Fritsen, bezocht op zaterdag 27 augustus de camping van Nirwana Tuinfeest in Lierop… kijk maar!