Prins Piet de 4e maakte gisteren bij de Prinsenreceptie van de Kaauw Voetjes al geschiedenis voordat de receptie moest beginnen. Want… waar was de Prins? Iedereen stond op tijd klaar maar zonder Prins is het moeilijk om een Prinsenreceptie te beginnen!? Hij bleek nog niet terug te zijn van het fietsen met zijn fietsgroepje TWC De Krakken! Uiteindelijk kwam alles goed al liep het programma al meteen bijna een half uur uit. Een probleem voor de organisatie van de receptie die weer in vertrouwde handen was van SLAP, de Stichting Lieropse Aauw Prinsen. Zij hadden dit keer zelfs d’n tap voor in ’t café overgenomen zodat Wim en Nel het feest van Piet live mee konden maken in de zaal.
Zoals gebruikelijk bij de receptie van de Prins feliciteren eerst de eigen geledingen – Koepelbloazers, Raad van Elf, Dames, SLAP en Jeugd – het Prinsenpaar. Zo ook nu. Daarna was het de beurt aan de familie. Zij zagen in hun eigen familie nog genoeg potentiële prinsen en met hun eigen huisorkest zongen zij op de wijze van het beroep van de prinses… ’t is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente’. Hierna was de eerste carnavalsvereniging aan de beurt, de Houtse Kluppels met hun prima Blue Band Kapel. Joost van den Eijnden nam vervolgens namens TWC De Knakkers de microfoon over en liet die – na ’n verhaal van 4 kantjes over de belevenissen met Piet – pas los. Zijn collega fietsers luisterden ‘braaf’ mee.
De andere carnavalsverenigingen die deze middag het Prinsenpaar kwamen feliciteren waren De Plattevonder, De Plekkers, de Keijepaol, de Pompers, de Meerpoel en de Kersepitten waarbij de Plekkers opvielen door a capella het Lied ‘Mooi man’ met eigen gemaakte tekst voor de Prins te zingen. De Plekker Prins kreeg hierbij de zaal zelfs aan het zingen en dat was bijzonder knap.
Ook de buurt van de Prins, die zaterdag nog zijn huis versierd had, feliciteerde het prinsenpaar met een lied. Zo ook deden dat de collega zangers van A Capella.
Prins Piet zelf stal vervolgens de show met zijn eigen lied ‘Hey Goade Mee’. Een topper die deze carnaval nog veel voorbij zal komen.
Volgende week staat de jeugdreceptie op het programma, het is nu echt begonnen!

Foto’s van Hans Wasmus (Siris)
Foto’s Thieu (Kaauw Voetjes)