Carnaval is in aantocht. Een fijne tijd om vrij te zijn. Voor de één een reden voor een feestje, voor de ander een reden om een aantal dagen weg te gaan. De carnavalsvakantie is niet alleen een feest voor u, maar ook voor de inbrekers. Als veel mensen van huis zijn, slaan zij hun slag.

Hou geen kater aan carnaval over!
Al jaren blijkt dat het aantal inbraken voor- en tijdens de carnaval toeneemt. Daarom vragen wij u om extra alert te zijn op verdachte situaties in uw buurt. Heb niet alleen niet alleen aandacht voor uw carnavalsoutfit of uw aanstaande vakantie, maar heb ook aandacht voor uw woning. Daarmee verkleint u de kans op een grote kater.

Adviezen voor feestvierders én thuisblijvers…
– Geef uw woning een bewoonde indruk.
– Laat u thuisbrengen met de taxi als u drinkt. Het voordeel is dan dat u de auto gewoon op de oprit of voor uw huis kunt zetten. Dan lijkt het ook alsof u thuis bent.
– Houd uw bericht op voicemail of antwoordapparaat neutraal. Vertel ook niet op internet (Facebook, Instagram, Twitter, enzovoort) dat u op vakantie gaat of dat u ergens aan het genieten bent van uw vakantie. Inbrekers kunnen meekijken als u uw berichten niet afschermt.
– Laat een paar bekers en borden op het aanrecht en de eettafel staan.
– Zorg dat iemand de post opruimt.
– Gebruik verlichting en tijdschakelaars.
– Zorg dat iemand een extra oogje in het zeil houdt.

Maar ook als u thuisblijft, wees dan alert. Ziet of hoort u iets vreemds? Zoals een onbekende auto? Of een persoon op de uitkijk? Aarzel dan niet en bel direct de politie. Bij spoed of heterdaad belt u 112 en anders 0900-8844.
Voorkom woninginbraak: herken ook tijdens carnaval de echte boef!

Zie ook de inbraakmethodes…