Dit jaar wordt de afvalkalender niet meer, zoals u gewend was, huis-aan-huis verspreid. De reden hiervoor is dat er een nieuw portaal (website) en app in ontwikkeling zijn, waarop u straks alle informatie over afval terugvindt. U kunt op uw computer, mobiele telefoon of tablet uw postcode en huisnummer invoeren en dan kunt u zien wanneer welk afval wordt opgehaald. Natuurlijk blijft het bij deze nieuwe ontwikkelingen ook mogelijk om via het portaal een overzicht van alle inzameldata in een overzichtelijke kalender uit te (laten) printen. We komen hier begin volgend jaar op terug.

Afvalkalender 2019

In de bijlage van ’t Contact van donderdag 20 december werd de afvalkalender voor 2019 afgedrukt. Voor wie dit gemist heeft kan de afvalkalender ook op de gemeentepagina of hier bekijken. Alle inzameldata voor 2019 van de verschillende afvalstromen staan hierop vermeld. Natuurlijk kan in het nieuwe jaar de data ook bekeken worden op de fanfarekalender en de agenda van slaponline.

Zie ook meer info over de afvalinzameling.

De belangrijkste wijziging voor dit jaar is dat de inzameldag voor pmd (plastic, metaal, drankenkartons) wijzigt van woensdag naar maandag.