Van Jan Zwirs kregen we onderstaand bericht en foto’s…

“Alweer vijftien jaar geleden ben ik in de zomer van 2007 voor de eerste keer terug geweest naar Borneo met in mijn binnenzak een vette cheque van € 37.250,–, het resultaat van de geweldige actie “Lierop geeft om Borneo”, bestemd als studiebeurs voor leerling-verpleegsters afkomstig uit het binnenland van Borneo.

Vorige week ben ik op maandag 31 oktober naar Assen geweest, niet op de fiets maar met de trein, om daar een ontvangster van zo’n studiebeurs te ontmoeten en dat was heel leuk.

Zij heet Lica en is nu 30 jaar oud. Van vroeger ken ik haar opa en oma, vader en moeder, broer en zusjes en tantes. Als baby heb ik haar gedoopt.

Met de hulp uit Lierop heeft ze de driejarige opleiding tot verpleegster gevolgd in Samarinda en een vervolgopleiding in Jakarta. Daarna heeft ze twee jaar gewerkt in Saudi Arabië om geld te verdienen. Begin dit jaar is ze met een groep van 30 Indonesiërs naar Nederland gekomen om hier te studeren en te werken in de zorg.

Ik vind het dapper dat een meisje uit het binnenland zo ondernemend is, maar ik hoop wel dat ze ooit terugkeert naar haar geboortegrond om met de opgedane kennis en ervaring goed te doen voor de mensen van Borneo.

Tenslotte zegt Lica alle Lieroppenaren hartelijk dank voor de ontvangen hulp. Dat het jullie allemaal goed mag gaan”.

Zie hier eventueel ook het slaponline nieuws in de maanden mei-juni-juli 2007 over de actie Borneo.