Het Heezer Vocaal Ensemble o.l.v Wim Reijnders, presenteert “O Magnum Mysterium”.

Op zondag 15 december om 16.00 uur voert het Heezer Vocaal Ensemble, bekend van optredens in de reeks Koepelkerkconcerten, een kerstconcert uit in de koepelkerk te Lierop. Het HVE wordt hierbij ondersteund door een strijkers ensemble, blokfluit, clavcimbel en orgel. Het concert staat in het teken van het mysterie van Kerstmis. Alle werken zijn van Franse componisten uit verschillende periodes.

De entree is gratis, na afloop kunt U een gift doneren.
Op het programma staat o.a. Noël Nouvelet, één van de vroege Franse kerstliederen. Het oorspronkelijk Noël Nouvelet werd gezongen op Driekoningen en was één van de populairste kerstliederen in de 16e eeuw. Van Marc-Antoine Charpentier, 17e eeuw, wordt een bewerking door het koor uitgevoerd van In nativitatem Domini Canticum. Ook worden werken ten gehore gebracht van componisten uit de 19e eeuw: César Franck en.Gabriel Fauré. Van Francis Poulenc wordt het O Magnum Mysterium vertolkt dat hij in 1952 componeerde.

Voor dit concert is een strijkersensemble geformeerd bestaande uit Heidi van der Puijl, viool, Ine Troelstra, viool. Marlène Heunen, altviool en Renke Prins, cello. Daarnaast wordt het koor begeleid door Karin Tuel en Veronique van Kruijsssen op blokfluit en en Kirstine Sturkenboom op klavecimbel/orgel.
Informatie vindt U ook op de website: www.heezervocaalensemble.nl.