Van Els Cortooms, (nieuwe) voorzitter Speelotheek Tjoe-ke-tjoek, kregen we onderstaand bericht…

“Speelotheek Tjoe-ke-tjoek gaat door!! In oktober vorig jaar deed Els Beelen-van Osenbruggen als lid van de speelotheek een oproep voor het aantrekken van nieuwe vrijwilligers voor de Speelotheek in Someren. De speelotheek dreigde te verdwijnen. Haar oproep had succes! Vijf nieuwe bestuursleden en maar liefst 15 vrijwilligers zijn sinds begin november fanatiek aan de slag om nieuw leven te blazen in de speelotheek. Met nieuw speelgoed, ruimere openingstijden en een vernieuwde website hopen zij de komende maanden nieuwe leden aan te trekken.

Op vrijdag 4 februari is het zo ver en kunnen alle jonge kinderen uit de regio Asten-Someren via hun ouders weer wekelijks allerlei speelgoed lenen. Ook opa’s en oma’s en gastoudergezinnen kunnen lid worden. Tegen een geringe vergoeding – het lidmaatschap kost 15 euro per jaar – kun je het hele jaar afwisselend en uitdagend speelgoed in huis halen.

Vorig jaar kondigde het bestuur aan dat ze stopte. De deur ging op slot en even dreigde definitieve sluiting van het pand naast de bibliotheek in Someren. De oproep in verschillende lokale media heeft gezorgd voor een nieuwe club vrijwilligers. Zij bereiden nu de heropening van de speelotheek voor.

Daar komt nog best het een en ander bij kijken. Al het voorradige speelgoed moest worden nagekeken en schoongemaakt worden, er is een nieuw logo en een website ontwikkeld en er zijn veel nieuwe materialen aangeschaft. Speelgoed dat in aanschaf duur is of veel plaats in beslag neemt en je daarom misschien niet snel zelf koopt. Er is ook allerlei kleiner speelgoed te leen, zoals puzzels en spellen. In de drie weken dat je het materiaal in huis hebt, kun je uitvinden of het geschikt is voor je kind voor je het zelf aanschaft. En je kunt nog eens variëren. Op deze manier speel je als ouder in op de behoefte en ontwikkeling van je kind en het is hartstikke duurzaam!

De speelotheek aan de Laan ten Roode is op woensdagmiddag van drie tot vier uur open en op vrijdagavond van half 7 tot half 8. Speelgoed kan maximaal drie weken worden geleend.

Ben jij enthousiast geworden en wil je lid worden? Of wil je iemand anders een lidmaatschap cadeau doen? Kijk dan op www.speelotheeksomeren.nl of mail naar info@speelotheeksomeren.nl“.

Zie HIER eventueel de flyer.