Hoewel carnaval ‘nieuwe stijl’ dit jaar vooral geconcentreerd is op de zaterdag, zondag en maandag, stond dinsdagmiddag in zaal van Oosterhout voor de kleintjes nog wel het Klen Voetjesbal op het programma en natuurlijk de traditionele afsluitingen, die nu vroeg in de avond gepland stonden.

Het ging er gezellig aan toe bij het Klen Voetjesbal, waar de kinderen op de klanken van DJ Danny Maltha volop konden dansen en hossen. Er werden bovendien verschillende spelletjes gespeeld waarmee de kinderen leuke prijsjes konden winnen. Ook Prins Jan, Prinses Rina, adjudant Mike en de grote raad brachten een bezoek om, samen met de kleintjes, carnaval te vieren.

Bij de afsluiting wordt traditioneel afscheid genomen van de hoogheden. Dit keer waren er echter ook nogal wat andere Kaauw Voetjes die afscheid namen.
Marieke Linders nam afscheid van de Jeugdcommissie. Verder werd er ook afscheid genomen van Marcel en Margret van Hoek, Harrie en Susan Gubbels, Wiljam en Regina van Bussel en Anika van Vlokhoven. Zij waren raadslid of hadden andere taken binnen de vereniging.
Tussendoor werd ook nog afscheid genomen van basbloazer Peter van Lierop van de ook dit seizoen weer voortreffelijke Koepelbloazers.
Als eerste Hoogheid was Prins Roel II (Roel van Gennip) aan de beurt. Zijn adjudante Senna en de hele jeugdraad en het jeugdboerenbruidspaartje Keano en Eefke met getuigen vergezelden hem. Voordat hij van zijn attributen verlost werd had Roel nog een mooi afscheidswoordje dat alom door de aanwezigen gewaardeerd werd met een driemaal Alaaf.
Na de jeugd was het rond de klok van acht tijd om afscheid te nemen van Adjudant Mike en Prins Jan IV (Jan van Lieshout, of was het Jan Hurkmans?). Vorst Koen sprak eerst Mike aan en kwam nog ’n keer terug op het moment dat hij ‘ja’ zei tegen het adjudantschap. Ook Mike had een mooi woordje klaar, hij had er enorm van genoten. Ze waren ‘een goed stel’, Prins en Adjudant.
Als laatste was Prins Jan zelf aan de beurt. Hij was er duidelijk nog niet klaar voor om nu al afscheid te nemen. Als het aan hem zou liggen had hij nog wel ’n jaar door willen gaan, het plezier van Prins zijn was volgens hem nog lang niet op! Tijdens zijn afscheidswoorden kon niet iedereen het helemaal droog houden en ook zelf had hij het bij momenten zwaar. Iedereen werd bedankt en natuurlijk kon daar de Alaaf-club niet bij ontbreken. Verschillende leden van die club zullen, net als Jan, bij de club blijven want het was ze goed bevallen en het is nodig dat de jeugd instroomt.
Prinses Rina had tot nu toe nog weinig de microfoon in d’r handen gehad, maar ook zij nam – tot veler verrassing – nu het woord, mede om nog eens te bevestigen dat ook zij er geweldig van genoten had en iedereen daarvoor enorm bedankte.
Na het ontdoen van mantel en scepter van Prins Jan werd er nog lang nagepraat en gefeest.

Gisterenavond werd nog het askruisje gehaald bij de pastoor en vond vervolgens het haringhappen plaats in het café van Nel en Wim waar nog volop ‘nagebuurt’ werd. De Kaauw Voetjes kunnen terugkijken op een geweldige carnaval. Tot volgend jaar!

Zie ook enkele foto’s die onze slaponline fotograaf Peter maakte.