Frenk Mennen stuurde ons namens Nirwana onderstaand bericht…

“A.s. zaterdag 3 juli is het allereerst de beurt aan WIES die samen met voorprogramma Meau naar Lierop afreist. De kersverse Nederpop-act WIES heeft de perfecte driehoeksdynamiek van pop, electronica en het raggende organische. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys. Ondanks dat de band maar net een jaar bestaat, werd er al gespeeld in zalen als Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg en wonnen zij de Amsterdamse Popprijs 2018 en Grote Prijs van Nederland 2019. Inmiddels hoor je WIES bijna dagelijks op de radio met nummers als ‘Barman’ en ‘Meisje’.

‘Kalmte’ is de debuutsingle van MEAU die 4 september is uitgekomen. Hiermee mocht ze al snel langskomen bij Radio 3FM en NPO Radio 2. Het afgelopen jaar heeft Meau zich volledig gestort op haarzelf en haar muziek en zijn er zes super persoonlijke liedjes ontstaan. Deze staan alle zes op haar debuut-ep die net uit is. Verwacht dus nieuwe nummers!

Komende zondag 4 juli is het tijd voor Waltzburg en NONCHELANGE. Waltzburg maakt indiepop die zich ergens tussen Kevin Morby en Vampire Weekend bevindt. Bij gebrek aan geld en wereldfaam noemt Waltzburg zichzelf een vriendenband. De wereld van Waltzburg bestaat uit gelaagde en energieke songs, die vol tegenstrijdigheden zitten en het alledaagse leven bevragen. In maart brachten ze hun laatste wapenfeit uit, de ep ‘Let’s All Pretend’ met onder andere hitje ‘Sure Shine’.

NONCHELANGE AKA Maarten Hutman is producer en rapper/zanger van Nederlandse rap-georiënteerde indiepop. Momenteel werkt NONCHELANGE aan zijn debuutalbum dat hij volledig zelf produceert. NONCHELANGE is sinds kort te zien in VPRO/3voor12’s Muziekstad in de aflevering over Zwolle, samen met Rico en Paceshifters.

Dit weekend is het dus groot feest aan de Meervensedijk met volop topmuziek van eigen bodem. Kaarten zijn te koop via www. nirwana.nl! Wees er snel bij, door de coronamaatregelen kunnen we maar een gelimiteerd aantal mensen binnen laten”.