Van Frank Hurkmans kregen we onderstaand bericht…

“Een Koningsdag zonder het Slaponline Jeu de Boules Toernooi. Met het perfecte weer van vandaag is het nog extra zuur. Uiteraard hebben we respect voor de beslissing van de overheid om alle evenementen voorlopig af te gelasten, maar het is en blijft “seunt”.

In 2007 werd het toernooi voor de eerste keer gespeeld. Het hele jaar stond in het teken van “Lierop geeft om Borneo”. De link naar “Boulen voor Borneo” was dus snel gelegd. Samen met de fanfare (Rij ‘m de tent in) werd er heel mooi bedrag van €2000,– bijeen gereden en gegooid. De eerste kampioenen waren Theo Hurkmans en Harrie Martens. Er deden 33 koppels mee.

Het jaar daarop steeg het aantal deelnemers tot 40 koppels. Wederom werden Theo en Harrie als kampioen gehuldigd. ‘n Knappe prestatie. De netto opbrengst van  €643,24 kwam geheel ten goede aan Slaponline.

In 2009 werden Theo en Harrie van de troon gestoten door Gerwin van Veghel en Bart Megens. Later zal Harrie nog twee keer kampioen worden. Hij is tevens recordhouder. Ook Theo was nog één keer de beste. Hij heeft dus ’n totaal van 3 overwinningen, evenals Kip van Lieshout. Slechts één dame wist het toernooi op haar naam te schrijven. Tonny van Lieshout won in 2012 samen met haar vaste maat Aad van Bussel.

2009 was tevens het laatste jaar dat er met 40 koppels gestreden werd om het Lierops Kampioenschap Jeu de Boules. Vanaf 2010 is het toernooi namelijk uitverkocht. 64 koppels is het maximale aantal. Door het toenemen van het aantal deelnemers steeg natuurlijk ook de netto opbrengst. Slaponline kwam in de luxe positie dat ze “Geld over hadden”. Zodoende kon er elk jaar ‘n Goed Doel genomineerd worden. Zo werden de vrijwilligers van het onderhoud van het park van gereedschap voorzien, mocht het Jeugd Vakantiewerk ’n mooie donatie ontvangen, kreeg Lierelarre ’n geluidsinstallatie en kon Theo Hurkmans zijn steentje bijdrage aan de Alpe d’HuZes. De jeu de boules baan bij Henricushof kreeg er ’n bankje bij. Het 3-slotenveldje kreeg ’n onderhoudsbeurt, en ga zo maar door.

Gelukkig heeft het toernooi nog elk jaar door kunnen gaan. Drie keer kregen we te kampen met slecht weer. In 2016 en 2018 werd uitgeweken naar het Boulodrôme van Thwan van Gennip. Gelukkig konden we toen in één van zijn loodsen terecht. Toon Maas en Willem Hurkmans waren de eerste indoor kampioenen. In 2019 was het wederom slecht weer, maar konden we helaas niet naar Thwan omdat hij in de loods nog volop in de weer was met zijn aspergeplanten. Het toernooi werd met ’n week uitgesteld naar bevrijdingsdag 5 mei. Gelukkig deden er toch nog 32 koppels mee. Aad van Bussel en René Manders werden kampioen.

Dat het Jeu de Boules Toernooi dit jaar (nog) niet door gaat komt heel slecht uit voor Slaponline. Zoals u ongetwijfeld nog wel weet kreeg Slaponline ’n fixe boete aan haar gat wegens het plaatsen van enkele auteursrechtelijk beschermde foto’s. De reserves raakten op. In 2019 werd geen Goed Doel gekozen, en de opbrengst was aanzienlijk minder vanwege het minder aantal deelnemers. Maar óók financiële problemen zijn er om opgelost te worden. Alles komt goed ! ! !

Gelukkig kunnen we met tevredenheid terugkijken op 13 schitterende toernooien. Zonder al die mensen die geheel belangeloos hun bijdrage leveren is het onmogelijk om deze dag tot ’n succes te maken. Dank gaat uit naar pastoor Jan Zwirs voor het aanleiding geven van dit toernooi. Raijmakers Bouwmaterialen voor het schenken (in 2007) van 5 m3 zand. De firma Hurkmans voor het jaarlijkse vervoer van het zand. Kees Verstappen, waar we altijd het zand op kunnen slaan. De vele schenkers van de BigBags. Helmie en Jan Verhoeven van de SPAR voor de vele gulle gaven en de ‘soepele’ afspraken die we elk jaar met hen kunnen maken. Harald Tijsen voor het beschikbaar stellen van zijn koelwagen. Sylvia en Frans Sijbers voor hun onmisbare hulp. Willem Hurkmans voor zijn hulp met het bij elkaar vegen van het zand. Jaqueline Hurkmans en Femke Gorissen voor het schminken van de kinderen. SV Lierop voor het beschikbaar stellen van de parkeerplaats, korfbalhok en de tafels en stoelen. Thwan van Gennip voor de podiumwagen en de loods bij slecht weer. Het Oranjecomité voor de fijne samenwerking. De maatschappelijke stagiaires die al verscheidene malen meegewerkt hebben en natuurlijk de andere vrijwilligers die hand- en spandiensten invullen. En vooral de deelnemers, want weer of geen weer: Zonder jullie gaat het zeker niet door. We zien elkaar vast weer bij de 14de editie van het Slaponline Jeu de Boules Toernooi”.

Zie ook de foto’s van alle winnaars tot nu toe in onze fotogalerij.

Uitreiking cheque “Lierop geeft om Borneo” in 2007