Het vlaggenschip van SV Lierop heeft afgelopen zondag een zeer belangrijke derby zege geboekt op directe concurrent SSE. In Kaauwvoetenland, dat voor de supporters langs de kant zijn naam eer aan deed, hield Lierop 1 de drie punten in eigen huis.

Lierop trof met SSE een concurrent uit de middenmoot, die net als de rood-witten slechts een van de laatste vijf wedstrijden wist te winnen. Daarnaast pakte Lierop de afgelopen wedstrijden behoorlijke wat rode kaarten, waardoor er hier en daar wat geknutseld moest worden in de opstelling.

Ondanks de grote belangen, je wilt immers niet een half jaar aan een nederlaag tegen een rivaal herinnerd worden, kent de eerste helft geen enorm spektakel. Beide ploegen delen hier en daar een speldenprik uit maar wachten lang met het creëren van echt grote mogelijkheden. Lierop probeert via Bas van de Witteboer en Tijn van Nuenen tot kansen te komen maar beide testen de doelman maar weinig. De eerste grote mogelijkheid is dan voor SSE. Een schot van afstand gaat via Han Maas tegen de paal, waarna de bal terug komt in de doelmond. Door wat geklungel van SSE voor het doel komt Han echter wederom op tijd met een redding.

Aan de andere kant zet Lierop onder andere via Tijn en Bas een goede aanval op. De bal komt bij Rob Kornuijt, maar die ziet zijn inzet geblokt worden. Er volgt een paar minuten later nog een grote kans voor Hidde Maas met een inzet die net wat kracht mist. Voor rust komt er nog wat Lierops gevaar uit vrije trappen en een lange bal van Bart Sijbers op Sjoerd van Seggelen, maar het net weet de thuisploeg niet te vinden. Daarmee gaan de teams met een brilstand rusten.

Het is vervolgens Lierop dat de beste thee heeft in de rust, want ze beginnen de tweede helft zeer voortvarend. Tijn geeft een vrije trap uitstekend voor waardoor Bart hem prima binnen kan koppen: 1-0. Het blijkt een van de eerste en zeker niet de laatste kansen voor de ploeg van Mark Lommen in het tweede bedrijf. Ondertussen wordt ook SSE steeds dreigender met een aantal pogingen van buiten de zestien die een aantal keer tot scrimmages voor het Lieropse doel leiden. Ze lopen dankzij oplettende verdedigers en doelman Han vaak goed af.

Op zoek naar de gelijkmaker wisselt SSE en gaan ze meer ruimte weggeven. Het dwingt Lierop verder terug te verdedigen met de kont tegen de eigen zestien aan. Grote kansen levert het de uitploeg echter niet op uit open spel. Wel is duidelijk dat de thuisploeg goed moet blijven opletten om de nul te houden en de punten over de streep te trekken. Daarvoor krijgt het nog kansen om die opdracht makkelijker te maken. Een goede actie van Tijn, die voor veel gevaar zorgt in de tweede helft, maakt dat hij kan schieten. Tijn raakt de paal, waarna Bas in een poging te schieten naar de grond wordt getrokken. De scheidsrechter geeft voordeel in plaats van een penalty, waarna Sjoerd er nog bijna 2-0 van weet te maken.

Diep in de extra tijd krijgt Lierop nog een hele grote counterkans als de doelman van SSE met een vrije trap mee naar voren gaat. De afgeslagen bal belandt bij Tijn, die de bal centimeters voor het doel langs schiet. Het blijkt de laatste grote kans van de wedstrijd, waardoor Lierop er met de zege vandoor gaat.

Door de belangrijke overwinning stijgt Lierop over SSE heen naar de 7de plaats. Na 11 wedstrijden heeft het 14 punten en bezet het een plaats in de middenmoot. Het was de laatste officiële wedstrijd voor de winterstop.

Het eerste weekend in februari wordt de competitie weer hervat, dan gaat Lierop pogen zich te revancheren in een andere derby, thuis tegen SVSH.