Afgelopen zondag vonden ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van MAC Lierop op Circuit de Herselse bossen de jubileumwedstrijden plaats. In totaal mochten we 130 deelnemers ontvangen welke verdeeld over de klasse 85-125-250-500 en de Classic Zijspannen aan de wedstrijden deelnamen.

Tijdens de jubileumwedstrijd klonk er afgelopen zondag ook al een beetje toekomstmuziek rondom de nieuwste ontwikkelingen in de motorcross, want KTM Nederland zorgde dat de modernste E-Mini’s of wel elektrische crossmotoren naar Lierop kwamen.

Samen met de trainer van de MON en met de hulp van enkele vrijwilligers kreeg de jongste generatie crossers een prachtige dag voorgeschoteld om letterlijk kennis te maken met deze nieuwste ontwikkelingen. Deze KTM SX-E5 mini crosser is als nagenoeg onderhoudsvrije Ready to Race-model het tweelingbroertje van de KTM 50SX 2-takt, waarmee KTM hard heeft gewerkt om alle kennis over elektrische motoren die de afgelopen 10 jaar is opgedaan te benutten voor het ontwerp van de KTM SX-E5.

Hiermee zette de fabrikant een innovatieve juniormotor ‘aangedreven door een supermoderne lithium-ion-accu’ op de Nederlandse markt. In Lierop werd hiermee afgelopen weekeind al een kleine sprong gewaagd naar een nieuwe toekomst in de motorsport. MAC Lierop bedankt vanaf deze plaats KTM Nederland voor het beschikbaar stellen van de motoren en MON voor de professionele ondersteuning van hun trainer.

Uitslagen Jubileum motorcross Lierop.
KLIK HIER Voor het complete uitslagenoverzicht van de wedstrijden…

Foto’s en Films Jubileum motorcross Lierop
Zie HIER alle foto’s van de wedstrijden.

Namens Motorclub MAC Lierop bedanken we iedereen (vrijwilligers & sponsoren) die hebben bijgedragen aan dit evenement, want zonder jullie onvoorwaardelijke steun was dit onmogelijk geweest!

Alle tot ziens op de Sidecar & Quad Masters op zondag 11 september a.s.

Stefan Adriaans
namens bestuur MAC Lierop