Afgelopen zaterdag 26 november mocht het gelukkig weer. Cecilea-feest 2022, zonder mondkapjes. Zonder 1.5 meter afstand werden de jubilarissen gehuldigd van mannenkoor A Capella in het sfeervolle Somerense Vennen.

Allereerst de dirigente Marion van Eijk (25 jaar), alsmede Harrie van der Sanden (50 jaar), Harrie Gubbels en Kees Verstappen (beiden 40 jaar), Klaas van Nuland (25 jaar) en tot slotte Henk Nijeboer en Klaas Wubs (beiden 12,5 jaar).

Ook Jan Aben werd in het zonnetje gezet, vanwege zijn besluit dat hij na 53 jaar lidmaatschap, het wat rustiger aan wil doen.

Lovende woorden en de traditionele lofzang van de overige koorleden, alsmede de bijhorende versierselen en bloemen werden hun deel. Helaas kon Harrie van der Sanden door omstandigheden niet aanwezig zijn.

Voorzitter Erik Hesius concludeerde dat het ledenaantal van mannenkoor A Capella sterk groeiende is. Het mannenkoor heeft het repertoire flink uitgebreid, wat onder andere te horen zal zijn tijdens het Concert Levenslicht op zondagavond 18 december aanstaande vanaf 20.00 uur in de Koepelkerk.

De toekomst van mannenkoor A Capella ziet er anno 2022 rooskleurig uit, mede dankszij deze jubilarissen. De Dilemma’s vergrootte de feestvreugde met een sfeervol optreden, het bleef nog lang gezellig!!

Foto: Peter van Schalen