In de afgelopen weken zijn enkele inbraken gepleegd in Lierop en de rest van de gemeente Someren. In donkere dagen rondom de feestdagen slaan inbrekers graag hun slag. Wees daarom extra alert als u thuis weggaat.
Weet dat inbraken niet altijd ’s nachts plaatsvinden en dat u kunt helpen met informatie doorgeven. “Rare figuren”,  “onbekende voertuigen” zegt uw gevoel dat het niet klopt? Maak melding via 112 van een verdachte situatie!

Met een paar simpele maatregelen kunt u de kans op een inbraak al aanzienlijk verkleinen:
– Sluit de woning bij vertrek zorgvuldig af;
– Zorg dat de woning na vertrek een bewoonde indruk maakt. Laat bijvoorbeeld wat glazen op tafel staan;
– Maak van uw raam geen etalage. Leg uw tablet of smartphones niet in de vensterbank of vol in het zicht op de eettafel;
– Laat in en om het huis lampen branden. Laat bijvoorbeeld ook op de bovenverdieping een lamp aan;
– Kies voor slimme technische oplossingen. Zo zijn er producten te koop die ervoor zorgen dat het lijkt alsof de televisie aanstaat. Maar denk ook aan een deurbel die tegelijkertijd opnames maakt die u op een mobiele telefoon kunt bekijken. Sommige inbrekers bellen namelijk eerst aan om te kijken of er iemand opendoet. Via uw telefoon krijgt u door dat er iemand aanbelt en kunt u antwoorden dat u boven bent en even niet naar de deur kunt komen;
– Informeer de directe buren of bevriende straatbewoners wanneer u niet thuis bent. Zij kunnen bij verdachte situaties, zoals lawaai in huis of verdachte personen bij de deur, de politie inschakelen.

Kijk voor meer informatie op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl