Van Harrie van de Sanden kregen we onderstaand bericht…

“Rond Allerzielen, 2 november, brengen veel families een bezoek aan de begraafplaatsen en columbaria om daar hun dierbare geliefden te gedenken. Voor veel gelovigen past Allerzielen goed bij de herfst. De korter wordend herfstdagen, de kilte en de vallende kleurrijke bladeren bevorderen het nadenken over de symboliek van dood, verlies en rouw.

Allerzielen is elk jaar weer een bijzondere dag. Met Allerzielen voelt men zich met elkaar verbonden, omdat ieder op deze dag terugdenkt aan hun dierbare overleden personen: Sommigen nog heel onlangs, anderen al wat langer geleden. Sommigen gingen heen als een kaars, die was opgebrand, anderen gingen heel plotseling en onverwacht, weer anderen na een lang en pijnlijk ziekbed.

En als het stil is, dan klinkt nog diep in het hart hun lieve stem, hun geruststellende opmerkingen of hun hartelijke lach. En wij zien hen weer voor ons. Al zijn de dierbare overledenen even uit het oog. Zij blijven heel dichtbij in ons hart.

Op een gepaste wijze en met veel eerbetoon is afgelopen zondag de pastor in woord en gebed voorgegaan in de kerk. Het koor heeft onder orgelbegeleiding de meerstemmige gezangen verzorgd en de  volkszang bij deze bijzondere viering opgeluisterd. 

Aan het einde van de H. Eucharistieviering hebben familieleden van de dierbare overledenen zich ontfermd over de ontstoken kaars van hun dierbare familielid.

Extra aandacht
Bij bijzondere momenten, als deze wordt het kerkhof, naast de wekelijkse onderhoudswerkzaamheden, extra onderhouden. Deze werkzaamheden worden verricht door een enthousiaste groep vrijwilligers, waardoor het kerkhof en zijn graven meer dan de moeite waard zijn voor een bezoek”.