Wat stond er zoal te lezen in de Koepel van november 1978…

– Niemand geboren in deze maand; wel trouwden op 10 november 1978 Henk van Heugten met Maria van Otterdijk uit Someren en op 1 dec. Jos Hagelaar met Betsy Legarde uit Helenaveen en op 8 december Frans Knoops met Gerrie Roefs.

– De fanfare meldt o.a. dat ze een serenade brachten aan de heer Pieter Liebrechts ter ere van de opening van zijn nieuwe zaak café Het Jagershuis.

– De Kaauw Voetjes melden dat de Jeugdcarnaval afgelopen jaar goed verlopen is. Alleen willen ze de zanikavonden die altijd op een avond gehouden werden volgend jaar naar 2 avonden brengen. Bovendien wil men zoveel mogelijk eigen zanikers zoeken. Verder melden ze dat het financieel niet zo best is maar dat er alle vertrouwen is dat dit ook weer goed komt.

Tijdens de openbare vergadering worden de volgende nieuwe leden voorgesteld: Jos vd Boogaard, Andre de Groot, Sjang Gubbels, Angel van Moorsel en Ad Rijsdijk. De werkgroep bestaat verder uit: Gerrit Boesewinkel, Piet van de Ven en Sjaak Vlemmings. Tevens wordt iedereen in de gelegenheid gesteld om het nieuwe Karnavalslied voor 1979 te maken, behalve dan Frits van de Ven die al twee Karnavalsschlagers gemaakt heeft. Hij mag deze keer niet meedoen volgens het schrijven. De buurten kunnen de ideeën van de optocht opgeven bij Piet van de Ven.

– De Voortuinwedstrijden gaven als winnaars: A. Maas, Hersel, M. Raaymakers, Meervensedijk, M. Vlemmix, Otterdijkseweg bij de grote tuinen en H. van Lieshout, Groenstraat en J. v. Eijk, Fr. Doucettestraat in de hoofdklasse kleine tuinen. Verder won P. Verhees, Vaarsehoefweg de eerste prijs in de categorie grote tuinen.

– De KVO meldt dat mevr. van Kessel de taak van de voorzitster overnam vanwege een sterfgeval en mevr. van Vlokhoven had een mooie deklamatie over ‘Blijde Moeders’.

– De voetbalclub (Wim Hurkmans) schrijft dat hij duidelijk meer tevreden is dan de vorige maand. Het herstel begon in de wedstrijd tegen ASV waar gelijkgespeeld werd dankzij een doelpunt van Karel van de Boogaart die kort voor tijd scoorde. Bij Eli werd vervolgens verloren en tegen Mierlo-Hout speelde Lierop zo sterk dat een overwinning niet kon uitblijven. Ondanks het grof geweld van de Houtenaren en een scheidsrechter die hier maar mondjesmaat tegen optrad wist Josef Knoops in de 80e minuut na 3x de bal klaargelegd te hebben, secuur langs de doelman te plaatsen. De Lieropdefensie hield de weg naar Theo Hendrikx vervolgens hermetisch afgesloten.

– Tegen RKZSV wist Jos vd Boomen al in de 1e minuut te scoren en na de gelijkmaker was het Frans Smulders die met een loeier van zeker 25 meter 2-1 maakte. In de slotminuten scoorde Josef Knoops via een strafschop.

– De junioren hebben weer veel verslagen. De E1 had in Twan Bussers een gevaarlijke spits met drie doelpunten. Daarna kregen ze het moeilijk, mede door het uitvallen van Willem Hurkmans, maar de verdediging met aan het hoofd Mario vd Waarsenburg hield goed stand. De A1 meldt dat Frits Hurkmans deze middag een meester was in het gemakkelijke kansen missen. Frits had duidelijk last van zijn eerste dienstweek.

– Martien Kusters schrijft namens de werkgroep van het Gemeenschapshuis dat ze een gesprek hadden met wethouder Deenen van de gemeente Someren, om vooral te praten over de financiële aspecten. De wethouder had een kostenopzet gemaakt, uitgaande van de bestaande bouw, die uitkwam op een bedrag van f 20000,-. De gemeente zou bereid zijn hiervoor een bedrag ad plm. f 10000,- voor haar rekening te nemen. De rest zou opgebracht moeten worden door Stichting Samenlevingsopbouw en de gebruikers.

– Onder het kopje ‘Jeugdkoor’ staat geschreven dat er een eerste bestuur werd geformeerd. Wim Leenen wordt de voorzitter, Leontien Hendrikx-van Dijk secretaresse, Maria vd Ven-Neervens penningmeester en Piet Jacobs en Jac Gubbels leden. De muzikale leiding zou in handen komen van Frits vd Ven en Peter Maas.

– De belangengroep meldt dat het gemeentehuis in Someren zes miljoen mag kosten terwijl ze maar erg weinig over hebben voor het Lieropse gemeenschapshuis.

– Onder ‘Wielersupportersclub i.o.’ wordt geschreven dat men weer van plan is de supportersclub nieuw leven in te blazen. De laatste vier jaar is dit op een erg laag pitje geweest vanwege het manco aan Lieropse wielrenners, maar uit de fietsvierdaagse van afgelopen zomer zijn wat talenten naar voren gekomen. Beroepsmilitair Frans Berkers (24) begint weer en grafisch scholier Engelbert van Horik (19) maakt dit jaar een verrassend debuut bij de amateurs mee. Ook broer Michel (16) heeft sinds kort een licentie.

– De KPJ houdt haar najaarsvergadering. Belangrijk was de bestuursverkiezing. Als nieuwe bestuursleden werden gekozen Frank Hanssen, Petra Sijbers, Martien Driessen, Wim Verrijt en Thieu vd Boogaart. Zij kwamen in de plaats van Harrie vd Sanden, Gerard vd Heuvel, Henk van Heugten, Netty van Heugten en Annie Renders.