In 2021 bestond SV Lierop 75 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Door de Corona-maatregelen zijn de festiviteiten maar liefst verspreid over een heel jubileumseizoen.

Dit begon in oktober 2021 met de onthulling van het jubileumlogo. Een prachtig logo wat afgelopen jaar overal terug kwam in de publiciteit.

De eerste activiteit was een bezoek van de jongste jeugd aan een wedstrijd van Helmond Sport. Voor vele spelers was het de eerste keer dat ze naar een echt stadion gingen om daar een wedstrijd te kijken.
Ook mochten enkele spelers het veld betreden om penalty’s te nemen op een keeper van Helmond Sport.

Op 16 oktober stond de jubileumdag op het programma. De organisatie had een gevarieerd programma in elkaar gezet met Doen, Denken en een Drankje.
Tijdens deze dag werden ook de jubilarissen gehuldigd. Klapstuk van de dag was de uitreiking van twee koninklijke onderscheidingen aan onze leden Willy van den Elzen en Toon Hesius.

De dag daarna werd het eerste nieuwe shirt door hoofdsponsor Thwan van Gennip uitgereikt aan aanvoerder Bart Sijbers. Gedurende de rest van het seizoen hebben alle teams nieuwe shirts gekregen.

Naast de jongste jeugd bezocht ook de oudste jeugd een wedstrijd. Zij zijn naar de Bundesligawedstrijd Bayer Leverkusen 04 – Hertha BSC geweest. Een hele belevenis met voor de liefhebbers ook nog een bezoek aan Keulen.

Het 75-jarig jubileum was ook een gelegenheid om de historie van onze vereniging eens mooi vast te leggen in een jubileumboek. Meer dan twee jaar is de redactie bezig geweest met dit boek.
Op een druk bezochte boekpresentatie werd het eerste exemplaar uitgereikt aan Toon van de Hurk. De oudste actieve speler van de vereniging. De reacties op het boek waren lovend.
De journalist van het Eindhovens Dagblad was in ieder geval heel enthousiast, want die vond het een boek om van te watertanden. Misschien wel het beste voetbalboek van de Peel.

De jubileumactiviteiten zijn afgelopen weekend afgerond met het jeugdkamp en een feestavond.
Op vrijdag en zaterdag kon de jeugd van de SV zich uitleven op diverse voetbalspellen en luchtkussens. Een prachtig gezicht, al die spelers in die fel oranje shirts.
En dan de afsluiter. De receptie en een grandioze feestavond met voor ieder wat wils. Hierbij werd het doel bereikt om een aantrekkelijke avond te hebben voor jong tot oud. Echt geweldig om te zien hoeveel leden, oud-leden en gasten hier op af zijn gekomen.

In de kantine zat de Pianoman Wouter van Lierop. Aan het begin van de avond wat rustig met ruimte voor het publiek om weer eens bij te praten. Maar het werd afgesloten met geweldige meezingers, waarbij de Pianoman ook een snelle pianoversie van het clublied bracht.

In de serre was er plek om te dansen met de Silent Disco. Hartstikke grappig om te doen.

En dan was er nog de feesttent. Hier stond de superband De Grandioze Karaoke-band en die speelde de hele tent plat. Mede natuurlijk door het Lieropse zangtalent wat volop de ruimte kreeg om op het podium te shinen. Ook deze band had het clublied ingestudeerd en dit werd met verve gezongen door Robin en Léon Verstappen. Mooier kon het jubileumseizoen niet eindigen. Het was helemaal TOP!

Onze grote dank gaat uit naar de jubileumcommissie onder leiding van Frans Sijbers welke alle activiteiten mogelijk hebben gemaakt. Hierbij mede ondersteund door ontelbare vrijwilligers. Een diepe, diepe buiging en dankjewel.

Bestuur SV Lierop

Zie ook de foto’s van Peter Maas in onze slapgalerij.

Ter herinnering aan de activiteiten hieronder de nog niet geplaatste foto’s van de activiteitendag op 16 oktober tgv het jubileum en de foto van de jubilarissen van toen (fotograaf Toine Welten).