Gisteren begon de eerste dag van het Carnaval in Lierop met een wel heel aparte optocht, genaamd ‘Klappe’r Optocht’. De Prinsenwagen van de Kaauw Voetjes werd eindelijk weer van stal gehaald. Hij was deze keer helemaal alleen voor de jeugd met in de hoogste klompen aan de ene kant Prins Jan en z’n adjudante Janske en aan de andere kant het jeugdboerenbruidspaartje. De Jeugdraad vierde hun feestje ook op de wagen wat er heel gezellig uit zag.
De Prinsenwagen werd te voet vooraf gegaan door de Koepelbloazers en de grote raad van 11. De ‘optocht’ trok zowat door heel Lierop en had veel bekijks.
Het eindpunt was bij Nirwana waar om half drie de receptie van de jeugdhoogheden plaatsvond. Een ‘volle bak’ was het resultaat. Velen kwamen de hoogheden feliciteren.
Na de receptie trokken degenen die nog zin hadden naar residentie De Ontmoeting waar het ‘Kei Blauw Bal’ op het programma stond en waar de prijsuitreiking van de zoektocht naar de Blauwe Kei plaats vond.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar de website en facebook van de Kaauw Voetjes.

Programma vandaag:
• Stuiterbal
Nadat de raad van 11 en de Koepelbloazers genoten hebben van een heerlijk verzorgd ontbijt wordt de stoet wederom ingezet naar OJC Nirwana voor het “Stuiterbal”. Een kei leuk carnavalsfeest voor Jong en Oud! Iedereen is welkom om samen te feesten!
Aanvang: 14.00 uur – OJC Nirwana

• Vier us feest!
Na het Stuiterbal gaan we weer verhuizen naar Residentie De Ontmoeting voor een Vier us Feest! Dit met o.a. een wedstrijd stropdasdrinken en meer!
Aanvang: 18.30 uur – Residentie de Ontmoeting

Foto’s: Peter van Schalen.