‘Maak er met elkaar vooral een hele gezellige dag en avond van. Het doel van de Dorpskwis is om in Lierop vooral veel leut en gezelligheid met elkaar te hebben!’ Dit is nog steeds de eerste en volgens de organisatie belangrijkste tip voor deze tweede Lieropse Dorpskwis die morgen Lierop in haar ban zal houden.

Eindelijk kan het ‘kwissen’ nu écht beginnen na de stress van de opdrachten die de afgelopen maanden veel juweeltjes aan Lierops materiaal en talent hebben opgeleverd in de vorm van foto’s en dorpsliedjes. Dit alles te horen en te zien op de website dorpskwislierop.nl.

Morgen tussen 15.30 en 19.30 uur zal het weer druk zijn op de kwis-adressen waar de 40 teams – al dan niet gestructureerd – hun inspanningen volledig gaan botvieren op het kwisboek en waar de achterban klaar zit om eventueel bij te springen bij ‘specifieke’ vragen. Ook zal er overal in het dorp volop bedrijvigheid zijn door de opdrachten die ook dit jaar weer voor vele verrassingen zullen zorgen! De weersomstandigheden zullen er morgen gelukkig een stuk beter uit zien dan vandaag en dat is wel zo handig als alle afstanden op de fiets of te voet gedaan moeten worden!
Alle hulpmiddelen, zoals boeken, websites en andere digitale media die gebruikt kunnen worden bij het beantwoorden van de vragen, zijn toegestaan behalve gemotoriseerde voertuigen en dat is maar goed ook. Veiligheid staat voorop! De spelregels vooraf op de website bekijken kan zeker ook geen kwaad!

De kwisboeken kunnen vanaf 15.30 uur door de teamcaptains opgehaald worden bij de Vurherd. Het kwisboek bestaat weer uit 10 categorieën vragen en opdrachten. Aanbevolen wordt een goede planning te maken door eerst de tijden van de opdrachten door te nemen want daar kun je anders vele punten mee verliezen!
Om 19.30 uur dienen de boeken weer terug te zijn in de Vurherd waar een groot team en de organisatie klaar staan om alles nog dezelfde avond na te kijken. Dit jaar zullen ALLE uitslagen tijdens de feestavond volledig bekend gemaakt worden!

Op deze feestavond zal het feest ‘losbarsten’ na weer een intensieve dorpskwis-ervaring. De fantastische band Fiesta Orkesta zal de vermoeidheid van de kwis binnen de kortste keren doen verdwijnen. Gezelligheid en Feest zijn het enige doel van deze band! Al meer dan 25 jaar maken deze muzikanten stad en land onveilig met hun muzikale uitspattingen. Van Hollandse hits tot Zweedse swingers, van Duitse schlagers tot Engelse evergreens en van gruwelijke rock tot Elvis de Pelvis. Fiesta Orkesta staat garant voor een dampende aaneenschakeling van de grootste én de foutste hits van de seventies tot nu.

Wij wensen iedereen veel succes en vooral plezier!!!