Alle geledingen muzikanten van fanfare en slagwerk hebben zaterdagavond het afgelopen muzikale jaar afgesloten met het traditionele oudjaarsconcert dat elk jaar een thema meekrijgt. Dit jaar was het thema ‘2020’. De muziekkeuze stond daarom in het teken van o.a. evenementen die volgend jaar voorbij komen. Voor fanfare St. Willibrordus staat daarbij het belangrijkste evenement, Lierop Live ‘Sign of the Times’ op het programma. De voorbereidingen en repetities hiervoor zijn al een tijd bezig. Het beloofd weer een groot spektakel te worden op 23 en 24 oktober in de weer tot muziektheater omgebouwde bedrijfshal van Thwan van Gennip. 

Ook de bevrijding van Nederland, het EK voetbal, de Olympische Spelen, maar ook het Songfestival dat in Rotterdam zal plaatsvinden en ook andere kleine dingen als ’n simpele verjaardag of de toekomst van onze jeugd in 2020 waren onderwerpen die op deze avond voortreffelijke muzikaal vertaald werden.

Na het openingswoord door Tamara Kusters (omdat voorzitter Robert van Otterdijk zich ziek af had moeten melden) gaf zij gelegenheidspresentator Koen Sijbers het woord. Hij kondigde achtereenvolgens de Mini’s en Young Dynamic slagwerk onder leiding van John Klaus en Young Dynamic Fanfare onder leiding van Björn Lijten aan. Deze drie groeperingen geven een beeld van de toekomst waarbij opviel dat er bij de prilste jeugd meer belangstelling is voor slag- dan voor blaasinstrumenten.

Het ‘grote werk’ kwam vervolgens van fanfare en slagwerkgroep.

De fanfare, onder leiding van Henk Mertens, liet vanaf het eerste nummer – Seven Nation Army – horen dat ze er zin in hadden. Een vrolijke noot in hun optreden was de mars Koning Voetbal (uit 1934). Jan van Gastel was in dit geval mister Koning Voetbal himself.

Na het optreden van de fanfare was het de beurt aan de slagwerkgroep onder leiding van John Klaus. Zij lieten weer eens horen wat ze allemaal in hun mars hebben. Vooral hun slotnummer ‘Child in Time’ – met gastmuzikanten Jan Willem Dubbeldam en Geert Slegers op gitaar – maakte diepe indruk op alle aanwezigen.

Nadat Tamara Kusters de dirigenten in de bloemetjes had gezet werd de muzikale avond afgesloten maar ging het napraten nog een tijd door.

Zie ook enkele foto’s in onze slapgalerij.