Van Huub van Lieshout kregen we onderstaand bericht…

“Dat komt mooi uit want op zondag 5 september organiseert Cafe Toff in Asten van Lieropenaar John van Lieshout het Bier & Bands Festival.

Op dit festival spelen maar liefst 2 bands met Lieropse inbreng. Ten eerste Scummy Men met in hun gelederen Niek Hurkmans op drums. En ten tweede Sea on Fire met op basgitaar Lars van Lieshout en op drums Finn van Lieshout, zoon van oud-Lieropenaar Ralf van Lieshout.

Bestaat de band Scummy Men uit “doorgewinterde” ras artiesten, zo staat Sea on Fire juist voor hun debuut op een officieel rock podium. Dus zorg dat je erbij bent.

Naast deze twee bands staan ook nog Fever en Mary-Ann op het programma.
Tickets zijn 2,50 (exclusief reserveringskosten) en te verkrijgen via Tickets – Cafe Toff

Hieronder de bio’s van beide bands.
Sea on Fire. Je gelooft je oren niet
Introductie
Het gebeurt niet meer vaak dat 4 jongens van 14 jaar échte instrumenten oppakken, een bandje starten en samen muziek gaan maken. Het gebeurt ook niet vaak dat ze zich laten inspireren door bands als Nirvana, Foo Fighters, Rush en The Killers. Niet omdat die band-shirts bij de H&M in de aanbieding zijn maar omdat ze dat gewoon echt de vetste muziek vinden. En het gebeurt ook niet vaak dat een bandje de krant weet te halen zonder ook nog maar één keer opgetreden te hebben.
Dit leest misschien alsof je water ziet branden. Toch is het echt gebeurd. Net als de gebroken onderzeese gasleiding in de Golf van Mexico die de zee daadwerkelijk in vuur en vlam zette. Dit is Sea on Fire.

Geschiedenis
Sea on Fire is in 2020 ontstaan op een zoldertje in Asten waar zanger/gitarist Bram Opdam (15 jaar) en drummer Finn van Lieshout (15 jaar) al snel gezelschap kregen van bassist Lars van Lieshout (14 jaar). Toen gitarist Noah van der Velden (15 jaar) zich begin 2021 bij de band voegde was de band compleet en werd het zoldertje te klein. Sindsdien mogen ze het beroemde (en beruchte) poppodium Nirwana in Lierop hun thuishaven noemen waar ze wekelijks repeteren en plannen smeden om de de podia van de wereld te bestormen.

Muziekstijl
Sea on Fire speelt covers van hun grote helden. Van Foo Fighters tot Nirvana, van Bush tot The Killers met tussendoor hier en daar een eigen nummer.

Sea on Fire op social media: https://www.instagram.com/seaonfireofficial/
– Meer informatie en boekingen Huub van Lieshout (06 2278 5953)

Scummy Men

Deze band is ontstaan uit de gezamenlijke liefde voor de indy rock sensatie uit Sheffield met het best verkochte debuutalbum ooit. Ergens achteraf in de Brabantse Peel ontspringt in het najaar van 2019 een vijftallig muziekgezelschap. Schuilgaand onder de naam Scummy Men en gewapend met hun oer-instrumentarium nemen ze je mee op reis met hun vertolking van Arctic Monkeys.

De oude postpunk en indierock hits maar ook het nieuwere gelaagde Arctic Monkeys geluid worden door Scummy Men op gedetailleerde en energieke wijze op het podium samengesmolten.

Scummy Men staat live garant voor een arsenaal aan heupen-schuddende ritme’s en denderende snaargeluiden die voor zowel de Arctic Monkeys fan als de toevallige passant onweerstaanbaar zijn. De sound van Scummy Men kenmerkt zich door de woest-om-zich-heenslaande drums. De broeierige gitaarsferen, vol moddervette licks. De gretige, grommende en groovy baspartijen. Een extravagante tongval, nog Britser dan een full English breakfast. Get on your dancing shoes!”