De Peellandse theatermakers Hans van Gorp, oud-Lieroppenaar Toon Maas en Piet Snijders brengen zaterdag 25 januari om 20.15 uur hun voorstelling Nawdèwir voor het voetlicht in De Vurherd..

Nawdèwir draait lekker, zowel in dorpshuizen als in theaters. Zeker in thuisregio de Peel laat het publiek zich gewillig meevoeren in de theatrale gedachtekronkels van het trio Van Gorp, Maas & Snijders. Dit drietal stond vijf jaar geleden aan de basis van de ‘Brabantse volksopera Mistero’, die uitverkochte schouwburgzalen trok in Oost-Brabant. Nadien vonden de drie met ‘Vruger waar alles bitter’ het ‘Brabants literair entertainment’ uit. Nawdèwir is hun tweede theaterprogramma in dat genre. Inhoudelijk gaat Nawdèwir over de gemakken en soms hilarische ongemakken van het ouder worden, een realiteit waarmee intussen ook de ‘generatie van ’68’ wordt geconfronteerd.

Als Maas, Van Gorp & Snijders ‘horen, zien & zingen’ gaat het over pillen en pijntjes; over slikken en prikken en over van alles wat je niet wilt, maar overkomt. Nawdèwir is kleinschalig theater; van aandoenlijk tot abnormaal, van broos tot brutaal. Milde maatschappijkritiek, poëtische beschouwingen en absurdisme gaan in het programma hand in hand. Soms op ’t randje, maar nooit eroverheen, want de platte lol is aan dit trio niet besteed. Brabants amusement zoals nog niet eerder gebracht; een ultieme zondagmiddagontdekking!

Kaarten à € 14 zijn te koop bij respectievelijk De Vurherd of via www.hansvangorp.nl.

 

Foto: Kees Martens.