Van Wim Steenbakkers kregen we onderstaand bericht…

“Beleef hoe mooi en bijzonder de Strabrechtse heide vroeg in de ochtend is. De opkomende zon, fluitende vogels, een flard mist wellicht, de vennen, oneindige ruimte onder de opkomende zon. Op het mooiste moment van de dag, ’s morgens vroeg wanneer de natuur op zijn mooist is, fietst U -eventueel met Uw kinderen- over de Strabrechtse heide.

Neem daarvoor op zondag 12 september deel aan een bijzondere fietstocht voor jong en oud die IVN Asten-Someren dan organiseert en maak kennis met dit mooie gebied.. Onderweg krijgt U op een 5-tal plaatsen informatie over de natuur en cultuur van het gebied van IVNers.

Hoe gaat dit in zijn werk?
• U fietst met eigen gezelschap de route (dus niet in een grotere groep) en kunt starten tussen 7.00 en 9.00 uur in de ochtend.
• Bij de start ontvangt U een routebeschrijving. De route gaat over goed berijdbare fietspaden.
• De route is plm 15 km en het startpunt is bij parkeerplaats ’t Jasper aan de Bussersdijk in Lierop. U kunt eventueel gebruik maken van een verkorting waardoor de route 13 km wordt.
• Onderweg staat op een 5-tal plekken een IVN post aan waar toelichting wordt gegeven op de omgeving. Zo kunt U met kijkers de vogels op het Beuven bekijken, krijgt U uitleg over het ontstaan en gebruik van de heide, de verschillende landschapstypen, met de wereld van de insecten en de cultuurhistorie.
• De IVN posten blijven tot 12 uur bezet. U heeft dus voldoende tijd  te genieten van de omgeving en onderweg rustig een (eigen) versnapering te gebruiken.

Kortom, een mooie gelegenheid om -eventueel met de kinderen- nader kennis te maken met dit bijzondere natuurgebied!
Dus, vroeg uit de veren en fiets mee!!”

Foto: Annie Hendriks (Siris)