Gisterenavond was het dan eindelijk zover: de onthulling van de hoogheden van CV de Kaauw Voetjes. Bijna drie maanden later dan gepland kon het nu dan toch eindelijk doorgaan.

Eerst natuurlijk de beurt aan het jeugdboerenbruidspaar; 4 kandidaat boeren en 2 boerinnen gingen de strijd met elkaar aan op het podium, waarbij ze allemaal een cadeau verdienden. Tijdens het uitpakken van de cadeau’s bleek dat er een aantal losse items verpakt waren, maar ook een paar. En een paar hoort natuurlijk bij elkaar! Zo werd bekend dat Isa en Marius ons nieuwe jeugdboerenbruidspaar is. Zij kozen Dean en Tessa als hun getuigen.

Daarna was de beurt aan de jeugdraad. Ook zij moesten verschillende spelletjes doen. Hierbij kon iedereen een confettikanon winnen, maar wat bleek… ze waren allemaal stuk; op 1 na! Daar stond, gehuld in een wolk confetti, onze nieuwe jeugdprins Jan!

En toen, sloten de gordijnen zich. De jeugdraad verdween in de coulissen. Na een aantal minuten werd onze nieuwe hoogheid door vorst Koen aangekondigd, de gordijnen openden zich weer. En daar stond hij dan, prins Jan d’n urste, samen met adjudante Janske en de jeugdraad in prachtige nieuwe kleding. Na het overhandigen van de scepter door oud prinses Sophie d’n 1e en het voorlezen van de proclamatie kon het prinsenbal losbarsten.

Helaas is ook deze carnaval nog niet zoals ‘normaal’. Er is daarom geen jeugdboerenbruiloft of prinsenreceptie maar een jeugdhoogheden receptie, waarbij zowel prins en adjudant als het jeugdboerenbruidspaar in het zonnetje gezet worden.
Deze is op zaterdag 26 februari vanaf 14:00 in Nirwana. Wil je met vrienden/familie/buurt/vereniging een stukje doen voor (één van) onze hoogheden?

Meld je dan voor vrijdag 25 februari aan via jeugd@kaauwvoetjes.nl.

Zie ook de website van de Kaauw Voetjes.

Peter Maas heeft tijdens de onthulling van j.l. zaterdag gefilmd. Van al deze uren film heeft hij nu een aftermovie van 4 minuten gemaakt. Ideaal om het eens te herbeleven! Zie hieronder.