De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Someren werd druk bezocht. Zoals gebruikelijk doet de burgemeester haar nieuwjaarstoespraak voor alle aanwezigen en alle inwoners van de gemeente Someren. Zo ook nu. Dilia wenste daarbij iedereen een vooral ‘gezond’ jaar en veel geluk… én dat alle verwachtingen uit mogen komen.

Terugkijkend op het afgelopen jaar is ze er trots op dat de Gemeente Someren in 2018 de TV niet gehaald heeft. Geen Hart van Nederland, geen journaal, niets van dit alles. Ook over de jaarwisseling was ze zeer te spreken. De brandweer kreeg slechts één melding en dat was ook nog een vals alarm van waarschijnlijk een waxinelichtje ergens op een kamer van Sonnehove. Ook de politie kreeg geen meldingen. Ze is daar blij mee. De inwoners van de gemeente Someren zijn in staat feest te vieren, gezelligheid met elkaar te organiseren met versnaperingen en soms zelfs te veel, maar ze weten zich toch te gedragen ten opzichte van hun mede-inwoners. Dat was zowel bij de jaarwisseling als in het jaar 2018 het geval.

… en dan is het nieuwe jaar nog maar net bezig als bij het Keelven de vogelkijkhut wordt vernield. Een domper, maar ze heeft inmiddels via een kwinkslag een wethouder die kan timmeren en de wethouder die over de financiën gaat, aangesproken. Dit wordt – samen met andere organisaties die ook hun hulp aangeboden hebben – opgelost.

Daarna kwam ze nog wat uitgebreider terug op het jaar 2018 en 2019. Hiervoor verwijzen wij graag door naar de film die Siris maakte van deze toespraak en wensen haar, haar dierbaren en haar ambtelijk apparaat alle goeds voor het nieuwe jaar.