Wist u dat een inwoner uit de gemeente Someren per jaar gemiddeld 85 kilo restafval aanbiedt? Vergeleken met het landelijke gemiddelde (170 kilo restafval per inwoner) scoren we dus goed. Maar, in 2050 wil Nederland afvalloos zijn. Dat wil zeggen dat er dan geen restafval meer is en de grijze container verdwijnt. Om deze doelstelling te halen wordt het steeds belangrijker om afval te voorkomen. En dat wat we wel nog weggooien moet herbruikbaar zijn of worden gerecycled.

We moeten dus actief gaan nadenken hoe we richting die afvalloze samenleving gaan. Hoe kunnen we ons afval nog beter scheiden? En wat helpt u bijvoorbeeld in het voorkomen van afval?

Enkele weken geleden ontvingen 1.500 inwoners een brief met een uitnodiging om een online enquête in te vullen. Maar uiteraard mag iedere inwoner hieraan meedoen, graag zelfs! Ga HIER naar de enquête.

Vult u de vragenlijst liever op papier in? Haal dan een exemplaar op bij het gemeentehuis. Wij kunnen u ook de vragenlijst toesturen. Bel ons dan op via 0493 – 494 888 of mail naar gemeente@someren.nl.

U heeft tot en met 29 juni de tijd om de enquête in te vullen.

U draagt bij aan het toekomstig afvalbeleid door mee te doen aan dit bewonersonderzoek. Wijs daarom ook uw omgeving op dit onderzoek. Hoe meer inwoners de vragenlijst invullen, hoe duidelijker het beeld wordt. De gemeente verwerkt alle reacties in voorstellen voor toekomstig beleid. Deze voorstellen worden weer voorgelegd aan de gemeenteraad. Wij streven als gemeente hierbij naar een goede balans tussen milieuwinst, service en kosten.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Op naar een schoner Someren!

Bron: Gemeente Someren