Rien van Horik stuurde ons namens de organisatie van de TDOBC onderstaand bericht…

“Een unieke wieleravond met gepassioneerde wielrenners van vroeger en nu in de openlucht. Zo is het Wielercafé dat plaats vindt aan de vooravond van de vijfde editie van de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” het best in het kort te omschrijven.

Op zaterdag 17 juli is Nirwana’s Borreltuin aan de Meervensedijk in Lierop hiervoor vanaf 20.00 uur een ideale locatie.

Het merendeel van de acht gasten neemt deel aan de ludieke toertocht die een dag later in het kerkdorp van start gaat. Daarbij onder meer Olympische kampioene Leontien van Moorsel, de oud-Tourrenners Jacques Hanegraaf, Piet van Katwijk, Lars Boom en Peter Winnen en de plaatselijke profwielrenster Evy Kuijpers.

Veel aandacht gaat er ongetwijfeld uit naar de buitenlandse tafelgast. Want ook de komst van de Italiaanse wielerlegende Paolo Bettini is aangekondigd. De voormalige Olympische en Wereldkampioen is één van de wielergrootheden die vrijwel alle grote wielermonumenten op zijn erelijst heeft staan.

Binnenkort wordt ook de bekende naam van de laatste wielergast bekend gemaakt. De lokale wielerpresentator Rien van Horik presenteert samen met cabaretier Leo Alkemade de nostalgische wieleravond. Tussen de twee interviewsessies in treedt de mede-presentator Leo Alkemade op als zanger van wielerliedjes.

In de tweede week van juni start de voorverkoop van de toegangskaarten voor het Wielercafé. Meer informatie hierover is dan ook te vinden op www.tdobc.nl”.