Het was of de duvel er mee speelde. Na maanden van hittegolf naar hittegolf en alles is uitgedroogd regende het tijdens de opening van het Nirwana Tuinfeest. Vervelend, maar ook de start van aangenamere temperaturen. We zullen het maar zien als een zegening van boven en ‘Hij’ zag dat het goed was.

Ondanks de regen was het al vroeg druk en dit kwam met name omdat publiekslieveling Danny Vera al vroeg in de middag geprogrammeerd was. En dus na 2 harde bands was het tijd voor een rustpuntje. Alhoewel dit ook maar relatief was want Danny had een complete big band meegenomen. Blazers, strijkers en zijn eigen band. Het podium was sfeervol aangekleed en het publiek werd op sublieme wijze geëntertained. Wellicht iets te soft voor de echte rockers maar die hadden nog de hele avond om te genieten van het gitaargeweld.

Met waarschijnlijk voor velen als grote verrassing het Duitse trio Kadaver. Een explosie van jaren 70 rock met een vleugje psychedelica. Het publiek kon er geen genoeg van krijgen en het enthousiasme werd steeds groter, ook vanuit de band.

Inmiddels was de tuin weer goed vol met weer een grote gevarieerde groep mensen. Grote, kleine, oude, jonge, knappe, lelijke (maar heel weinig), rockers, buurters. De sfeer was weer als vanouds en alsof corona nooit heeft bestaan.

Ook de lokale vinylheld Guus is weer aanwezig met zijn bus. Zo gevarieerd dat de complete 60 jaar muziekgeschiedenis aan je voorbijkomt. Mooi om te zien hoe de jongeren genieten van de oudere muziek en iedereen aan het dansen krijgt en zorgt voor alleen maar lachende gezichten.

Maar ook de live muziek werd volop gewaardeerd, de ruimtes voor het hoofpodium en de Multitube stage waren iedere keer goed gevuld.

Als afsluiter was De Staat geboekt. Een veilige keuze want deze band staat al jaren aan de top in het Europese live circuit. Ze stelden weer niet teleur met hun strakke set en unieke sound.

En zo kan deze vrijdag ondanks een natte start de boeken in als uiterst succesvol. Dit alles dankzij de vele vrijwilligers die ondanks de hitte van de afgelopen week alles weer keurig op tijd hebben opgebouwd. Zelfs nog een extra staantribune werd er gebouwd en hier is gretig gebruik van gemaakt.

Op naar de zaterdag!

Foto’s van onze slaponline-crew zijn HIER te zien (als ze geselecteerd zijn).

Zie ook Studio Tuinfeest livestream!