In de Van Dongenstraat en de Somerenseweg (bebouwde kom) van Lierop wordt al geruime tijd verkeersoverlast ervaren. In het verleden zijn al maatregelen uitgevoerd, maar dit heeft niet alle overlast weg kunnen nemen. Bureau Accent Adviseurs gaat in opdracht van de gemeente vanuit de diverse belangen bekijken of de huidige maatregelen het gewenste effect hebben en of er aanvullende verkeersmaatregelen mogelijk zijn. Het doel is om de verkeersoverlast verder te verminderen. Er wordt gewerkt met een klankbordgroep met een brede vertegenwoordiging vanuit de diverse belangen. In deze klankbordgroep willen wij uiteraard ook de bewoners van de Van Dongenstraat en de Somerenseweg vertegenwoordigd zien. Daarnaast is er ruimte voor een vertegenwoordiger van de bewoners uit andere straten van Lierop.

Bijeenkomsten
In vijf bijeenkomsten van de klankbordgroep (in de avonduren) kunnen de vertegenwoordigers vanuit hun inzichten de nodige input leveren. De verzamelde informatie en de ingebrachte adviezen worden verwerkt in een rapportage, dat met een voorstel aan het gemeentebestuur wordt voorgelegd. De gemeenteraad neemt uiteindelijk een beslissing.

Aanmelden
Bent u geïnteresseerd om als vertegenwoordiger van de bewoners van de Van Dongenstraat, Somerenseweg of een ander gedeelte van Lierop deel te nemen aan de klankbordgroep?

Meld u zich aan via gemeente@someren.nl. Er kunnen maar een beperkt aantal vertegenwoordigers deelnemen aan de klankbordgroep. Wacht niet te lang en meldt u zich snel aan. Aanmelden is mogelijk tot en met maandag 15 april 2019.