Zoals een niet regelmatige bezoeker van het oudjaarsconcert opmerkte: ‘Ik heb genoten van de avond en vooral de muziekkeuze die gelukkig niets meer te maken heeft met het ‘stoffige’ concertverleden’. Onder het thema ‘Symphonie in Blue’ speelde de fanfare onder leiding van Henk Mertens nummers van o.a. Queen en Supertramp en waren er nummers met zang door Yvonne van Mullekom (Who wants to live forever) en Sjan Gubbels (MacArthur Parc). Bij dit alles werden zij ondersteund door een combo met de gitaristen Jan Willem Dubbeldam en Theodoor van Heugten en toetseniste Celine Verkroost.

Ook de slagwerkgroep onder leiding van John Klaus, die deze avond met maar liefst drie groeperingen vertegenwoordigd was: (Y(oung) D(ynamic) mini, grotere jeugd en de ‘nog grotere’ slagwerkgroep), verraste bij de jeugd met o.a. het nummer The Hobbits met solist Mike Sanders en nummers van Daft Punk en Liquido (Narcotics). Ook de grote jongens verrasten met een (Iers) nummer van Rowwen Heze (The Shannon) waarbij ze ondersteund werden met drie blazers (Bert van Heugten, Maartje van Deursen en Cindy van Heugten), basgitarist (Geert Slegers), toetsenist (Tijs van Gastel) en accordeonist (Jan van Lieshout).

De jeugdfanfare onder leiding van hun nieuwe dirigent Björn Lijten liet horen waarom de door hen opgeluisterde Herdertjesmis vorige weeg weer zo’n groot succes was.

Tussendoor had voorzitter Robert van Otterdijk nog een attentie en dankwoordje voor de dirigenten en nam hij afscheid van Trudy van den Heuvel die vele jaren zorgde voor het onderhoud van de kleding/uniformen.

Ook kwam hij terug op het mooie jaar 2018 waarin o.a. twee leden hun 65-jarig jubileum mochten vieren (nog nooit gebeurd) en de muziekreis naar De Panne/Oostende die zorgde voor veel plezier en binding tussen de leden. Ook 2019 wordt een druk jaar met o.a. activiteiten rondom het 90-jarig bestaan, maar ook met Lierop Live 2000, waarvan de voorbereidingen ook alweer begonnen zijn.

In plaats van de tombola die vorige jaren onderdeel was van het programma was er in de pauze een dienstenveiling – onder leiding van de dames Josje Maas-van Beers en Cindy van Heugten – waarbij geboden kon worden op diensten die diverse leden van de fanfare aanboden, van flessen wijn tot babysitten of VIP arrangementen bij repetities enz. enz. Het bleef nog lang gezellig in de foyer van de Vurherd.

Al met al dus een succesvolle avond die heel druk bezocht werd, er moesten van alle kanten stoelen bijgeschoven worden.

Het bestuur van fanfare St. Willibrordus wenst iedereen alle goeds in 2019!

Zie ook de foto’s in onze slapfotogalerij.