De onthullingsavond van de Kaauw Voetjes stond gisterenavond in het teken van ‘Expeditie Onthulling’ met de link naar Lieroppenaar Herold Dat die het vorig jaar in de echte Expeditie Robinson ver wist te schoppen.

De avond begon met de onthulling van de jeugd-hoogheden. Allereerst werd het boerinnenpaar gezocht. In plaats van het traditionele boerenbruidspaartje werd er – omdat er dit jaar alleen maar meisjes in de klas zitten – gekozen voor een boerinnenpaar. Het werden Suus Rutten en Maud Adriaans, met als hun getuigen Sylvie Kusters en Marlijn Vermeulen. Boyke Joosten was weer de presentator en spelleider tegelijk, ook bij het zoeken naar de jeugdprinses van dit jaar. Na vele kleine expedities op het podium bleef uiteindelijk Sophie van de Zanden over. Zij gaat als Sophie d’n 1e het nieuwe carnavalsjaar aanvoeren met aan haar zijde adjudant Gijs Swiggers als adjudant.

Voordat de grote prins en adjudant onthuld werden was er nog een onthulmoment meer. SLAP (Stichting Lieropse Aauw Prinsen) nam afscheid van hun groene giletjes en presenteerde deze avond hun nieuwe tenue. Na dit onthullingsitem werd afscheid genomen van het prinsenpaar van afgelopen seizoen. Prins Jan en Prinses Rina werden van al hun versierselen verlost. Jan gaf nog eens aan nog wel effe door te willen gaan als het nodig zou zijn. Als rijdende rechter nodigde Piet van Bommel namens SLAP Prins Jan uit z’n nieuwe SLAP-tenue in ontvangst te nemen want hij was 14 dagen geleden geslaagd. Probleem was dat z’n nieuwe SLAP tenue nog in d’n doel lag en daar was net de nieuwe Prins en aanhang zich aan het voorbereiden dus moest Prins Jan zonder nieuw SLAP-tenue van het podium maar dat kwam later helemaal goed.

De onthulling van de grote Prins en adjudant was de afgelopen weken al in gang gezet door twee gepubliceerde filmpjes waarin de spanning al volop opgebouwd werd. Deze spanning werd nu op het podium voortgezet door een derde filmpje waar weer enkele kanshebbers afvielen en nog enkele proeven werden gedaan onder leiding van Herold Dat. Het werd een prachtige onthulling, met de complimenten aan de onthullingscommissie. Uiteindelijk kwam het Prinsen- en adjudantenpaar met veel enthousiasme tevoorschijn.

Prins Thijs van Heugten (27 jaar), woont samen met zijn prinses Mharaia Megens (25 jaar) op het Gildeplein.
Samen zijn ze actief in het verenigingsleven. Mharaia is doordeweeks geregeld te vinden op de tennisvelden en samen met Lynn verzorgd zij de planning van de kantinediensten. Thijs wandelt enkele meters verder en is te bevinden op het voetbalveld als speler van SV Lierop 1. Naast het voetballen zit Thijs sinds kort ook in het bestuur van SV Lierop, waarbij hij de rol als coördinator van de kantine op zich neemt.
Naast deze hobby’s werken Prins Thijs en zijn Prinses Mharaia beiden fulltime. Thijs als junior inkoper bij de firma SHI, gevestigd in Asten en Mharaia op de afdeling HRM van de Hurkmans Groep in Someren.
Samen houden ze vooral van lekker eten, een drankje op zijn tijd en zo nu en dan tijd doorbrengen met vrienden en vriendinnen.
Als prinsenpaar kijken ze enorm uit naar het komende carnavalsjaar. Elke dag zal een unieke ervaring zijn en dit willen ze graag met een hoop feestgedruis vieren met elk ander!!!

Als Adjudantenpaar hebben Thijs en Mharaia jongere broer Bert (25 jaar) en diens vriendin Manon Reinders (24 jaar) gekozen. Bert werkt als ZZP’er in de bouw en Manon als Consultant HR bij Driessen. Bert is normaal gesproken vast lid van de Koepelbloazers en kent de carnaval dus op zijn duimpje. Dit jaar mag hij het van de andere kant bekijken.

Zie onderstaand nog enkele filmpjes en foto’s.