Het uitstekende weer zorgde voor veel gezelligheid bij het Rockcafé van Prins Jan IV en Prinses Rina in de Lijestraat. Het thema ‘Rock’ werd gekozen omdat de Prins in zijn vroegere studentenleven o.a. afgestudeerd is aan de Rockacademie in Tilburg. De buurt had gezorgd dat alles er piekfijn uitzag. Voordat de burgemeester met haar gevolg arriveerde was er al volop belangstelling. Voor spijs en drank was gezorgd en DJ Peter had al regelmatig het volume en de stemming getest. Hij zorgde ervoor dat het ‘hos’gehalte op peil gebracht werd voordat Dilia met haar gevolg arriveerde. De hele prinsenfamilie was er ondertussen tussenuit geknepen om samen met adjudant Mike in een limousine met Jan Maas aan het stuur aan te kunnen komen.
Na het carnavalslied van Jan en Mike nam quizmaster Mart van Lierop de regie over met een popquiz tussen het prinsenpaar en adjudant aan de ene kant en Dilia met haar gevolg aan de andere kant. Uiteindelijk wist het team van Dilia de meeste meerkeuzevragen goed te beantwoorden.
Omdat niet alleen de huisversiering maar ook de buurtversiering beoordeeld moet worden werd nog een stukje door de Lijestraat gelopen waarna Dilia met haar secretaresse en Theo d’n booi ook nog even plaats kon nemen in de stilstaande limousine. Daarna begaf ze zich nog even tussen de aanwezigen waarna ze met haar gevolg vertrok naar Someren om meteen alle buurten te evalueren. We zijn natuurlijk benieuwd hoe het uitpakt. Volgende week bij de Slutteloverdracht zullen we ’t weten.

Zie ook de foto’s in onze fotogalerij.