Esther Eekels stuurde ons namens Rijvereniging St. Jan Lierop onderstaand bericht…

‘Afgelopen zaterdag 20 juli werd er in Zijtaart gestreden voor het Brabants Kampioenschap voor pony’s dressuur en springen.
Wat een prachtige dag werd het voor Sam Cuppen. Samen met haar pony Dilara werd ze BRABANTS KAMPIOEN in de dressuur klasse D/E-Z2, de hoogste klasse bij de pony’s.
Na de eerste proef stonden Sam en Dilara 2e met een score van 71,282%. De beste 10 mochten ’s middags de kür op muziek rijden. Deze kür wonnen Sam en Dilara ruim met 73,875% dat was 3% voor op de nr. 2, wat betekende dat ze de winnaars werden van de klasse Z2!!!
Sam en Dilara hebben zich hiermee geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap welke gehouden wordt in Ermelo op 24 augustus a.s. Een geweldige prestatie! En wat een prachtige afsluiting van haar “pony-carrière”. Sam heeft in het verleden vele prijzen gewonnen met verschillende pony’s. Na het NK gaat Sam verder bij de paarden, waar ze ongetwijfeld ook vele prijzen binnen zal halen, maar eerst dus nog naar het NK in Ermelo, waar we haar heel veel succes wensen.

Er werden nog meer mooie resultaten behaald door de jeugdleden van Rijvereniging St. Jan.
Marly van Gennip werd samen met haar pony Goldie RESERVE KAMPIOEN springen klasse D/E-B.
Na een foutloze eerste ronde mochten ze barrage rijden. Marly was als laatste aan de beurt en reed met Goldie een super barrage, wat werd beloond met 82 stijlpunten, en een 2e plaats.
Ook Marly en Goldie hebben zich hiermee geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap in Ermelo, voor hen op vrijdag 30 augustus.

Verder mocht Danique Verbakel met Gismo starten in de dressuur klasse C-L1. Zij werden 13e met 60,917%.

Bij het springen kwamen Sanne vd Broek (D-M) en Marlein Vermeulen (C-B) aan start maar zij konden zich helaas niet selecteren voor de barrage.

Zondag 21 juli was het de beurt aan de paarden. Zij mochten eveneens in Zijtaart strijden om het Brabants Kampioenschap.
Vier leden van Rijvereniging St. Jan kwamen aan start in de dressuur.
In de klasse M2 mochten Michelle van de Boogaart met I’m Special en Jenny Zwetsloot met Jaqguard-D deelnemen. Er waren 2 ringen, Michelle mocht in de ene en Jenny in de andere ring, beide werden heel knap 2e met resp. 66% en 68,33%. In de middag mochten de beste 5 van de 2 ringen overkampen en moesten Michelle en Jenny nogmaals een proef rijden maar nu dus tegen elkaar. Jenny bleef 2e met 67,056% en Michelle werd 6e met 64,944%. Dit bleef ook de einduitslag. Jenny Zwetsloot werd met Jaqguard-D RESERVE KAMPIOEN.
In de klasse L1 mocht Ingrid Wijnen-Reijnders deelnemen met Kyolita S. Ook zij behaalde na een mooie proef gereden te hebben een 2e plaats met 69,917% en mochten ook in de middag overkampen. Daar reden ze naar een 67,167% score wat ze een 9e plaats opleverde. De einduitslag voor Ingrid en Kyolita S was een 8e plaats.
Michelle, Jenny en Ingrid hebben zich alle 3 geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo op 30 en 31 augustus.
In de klasse B mocht Evelijn Prins-v. Veggel deelnemen met haar Wizzard. Zij behaalde een mooie 8e plaats met 65,25%’.

Bron: Rijvereniging St. Jan Lierop