Iedereen heeft het wel eens gespeeld. Op de camping, in de tuin tijdens het barbecueën of natuurlijk tijdens het Lierops Kubb Kampioenschap! Na alweer twee geslaagde edities is het 2 juni weer tijd voor het Lierops Kubb Kampioenschap.

Scouting Lierop en Nirwana hebben de handen wederom ineengeslagen om 2 juni weer een fantastisch evenement neer te zetten in de tuin van Nirwana. Het beste team van deze middag wint tickets voor het NK Kubben 2018. Vanaf 14:00 is iedereen welkom en vanaf 14:30 zullen de eerste houten palen weer door de lucht vliegen.

Het spel Kubb, wat ook wel ‘Vikings-schaken’ wordt genoemd, is een simpel maar tactisch spel wat overgewaaid is uit Zweden. De bedoeling van het spel is om met houten stokken, blokken van de tegenstander omver te werpen. Het team dat als eerste de blokken van de tegenstander heeft weggewerkt mag de koning omverwerpen en zal zich tot winnaar kronen.

Denk jij het winnende team van vorig jaar ‘KING’ te kunnen verslaan? Of wil je gewoon mee doen omdat deze middag altijd super gezellig is? Stel dan een team samen van 2 tot 6 spelers en geef je op via kubbkampioenschaplierop@gmail.com. Inschrijfkosten bedragen 10 euro per team, de opbrengsten van de inschrijving gaan naar de jeugd van de scouting!