Circuit de Herselse bossen in Lierop zal 20 maart a.s. het decor vormen voor de start van de KNMV Open Nederlands Kampioenschap Solo motorcross. Vanwege de c-pandemie waren er afgelopen jaren continu organisatorische beperkingen, maar nu alles tot rust gekomen is zijn de KNMV en MAC Lierop er helemaal klaar voor om er in 2022 een prachtig motorsport seizoen van te maken! Voor MAC Lierop zal 2022 een feestelijk periode worden want als vereniging vieren we dit jaar ons 50-jarig jubileum.

Programma ONK Solo Motocross

In Lierop staan de volgende klasse achter het starthek 85-125-250-500cc. De trainingen starten om 09.00 uur en de wedstrijden rond 11.00 uur.

KLIK HIER Voor het complete programmaoverzicht

Calvin Vlaanderen dit weekend in Lierop ONK 500cc
Afgelopen weekend pakte Calvin Vlaanderen van het Gebben van Venrooy Yamaha team na bijna vier jaar weer de eerste zege van het seizoen tijdens de opening van de Dutch Masters in Arnhem.

Vlaanderen (25) rijd dit seizoen alweer voor het derde jaar op rij bij het Nederlandse Yamaha-team, waar hij sinds dit jaar gezelschap krijgt van Arminas Jasikonis (24). Vlaanderen en Jasikonis stonden tijdens de wedstrijden voor het wereldkampioenschap ook al aan de start en staan daar op respectievelijke 13ste en 23ste plaatsen. Aankomend weekend staat hij aan de start bij de opening van de ONK Solo Motorcross op Circuit de Herselse bossen in Lierop.

Brent Van Doninck op een 500cc in Lierop
Aan het prille begin van dit seizoen reed Van Doninck een van de eerste internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park. Van Doninck: ‘’Het ging beter dan verwacht, gezien ik dit seizoen later dan normaal aan de voorbereidingen begonnen ben had ik niet gedacht dat ik hier al zo sterk zou zijn.

Het rijden ging zeer soepel met in de 2e manche nog een aantal ronden te gaan wist ik Thomas Kjer Olsen en Shaun Simpson op de dubbelsprong te passeren. Vanaf de start van het Grand Prix seizoen staat Van Doninck met inmiddels aan twee wedstrijden te hebben deelgenomen op respectievelijke 15e in Engeland en 13e in Italië, waarin hij in het algemene klassement een 14e plaats aanvoert.

Bij de Dutch Masters in Arnhem kende hij tegenslag en kreeg in beide manches rijdend op een vierde plaats af te rekenen met mechanische problemen, waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. ‘’Over het rijden ben ik zeer tevreden maar jammer dat we tegenslag hebben gekend.

Brent Van Doninck zal bij de start van de ONK wedstrijden in Lierop voor de zwaarste klasse voor Riley Yamaha op een 500cc motor uitkomen.

Rutger Baauw bij de 500cc in Lierop
De uit Tiel afkomstige Rutger Baauw zal als teamgenoot van Sven van der Mierden in Lierop bij de ONK 500cc klasse aan de start komen voor het ATG-JHMX-GasGas Team, waar beide in de zwaarste klasse uitkomen.

‘’Ik ben verheugd dat ik in 2022 weer in het ATG-JHMX-GasGas team kan uitkomen, zoals al enkele jaren het geval is. Jan Heusschen geeft mij de tijd en mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen. Graag wil ik mijn waardering uitspreken naar alle sponsoren, die dit mogelijk maken. Naast het ONK Motocross kampioenschap neemt Baauw ook deel bij de Dutch Masters of Masters.’’.

Het ATG JHMX GasGas team kende een succesvol seizoen in 2021 door met Sven van der Mierden Open Nederlands Kampioen 500 te worden.

Micha Boy de Waal start in Lierop
De 26 jarige Micha Boy de Waal afkomstig uit Wijk en Aalburg zal in Lierop uitkomen bij het Motors MX team op de Gas Gas MC450F machine. Naast het ONK, de Dutch Masters of Motocross zal hij ook deelnemen aan een select aantal Grand Prix en ADAC wedstrijden. Motors MX team eigenaar Ties Pol ziet Micha als een echte aanwinst voor het team.

Micha Boy de Waal wil het Jumbo Husqvarna BT Racing bedanken voor de fijne samenwerking in de afgelopen jaren en is heel blij om ook dit jaar op het hoogste niveau te kunnen rijden. Met het Pol Motors MX team sla ik nu een nieuwe weg in waar ik veel vertrouwen in heb.’’ Het hoofddoel blijven de wedstrijden in Nederland maar wanneer de kalender het toelaat gaan we naar het Buitenland zodat we ook internationaal mee blijven doen.

Tweeling Coenen bij ONK 250cc in Lierop
Naast het ONK in Lierop zullen Lucas en Sacha Coenen (15) na een briljant seizoen in de EMX125 dit jaar met het Jumbo-Husqvarna BT Racing team deelnemen aan het uiterst competitieve EMX250.

Hiervoor begon Brusselse tweeling hun seizoen voor het EMX250 in het Italiaanse Mantova. Afgelopen weekend pakte Lucas Coenen met het Jumbo Husqvarna BT Racing team een podiumplaats tijdens de Dutch Masters in Arnhem.

Freek van der Vlist naar ONK 500cc Lierop
Freek van der Vlist uit Elburg rijd dit weekend op zijn favoriete circuit in Lierop. Begin februari stond hij na 14 maanden weer achter het starthek in het Franse Lacapelle Marival.

Door een schouderblessure was van der Vlist afgelopen maanden uit de running. Dit seizoen is hij ook te vinden op de deelnemerslijst van het EMX Open kampioenschap.

ONK Lierop met jong talent Eric v Helvoirt
Het We.Love.Moto Racing team uit Mill komt kwam aanvankelijk met twee jonge talenten Kyle van Zutphen uit Lieshout en Eric van Helvoirt uit Venhorst aan de start in Lierop. Maar Kyle van Zutphen kwam afgelopen weekend tijdens de eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross op zijn Yamaha 250 4-takt zwaar ten val. Na uitvoerig onderzoek waren 6 gebroken ribben en een gekneusde long het resultaat waardoor Kyle van Zutphen na verwachting niet zal deelnemen aan het ONK in Lierop. Het is voorlopig even afwachten hoe hij zal herstellen, aldus trainer Davey Janssen.

Team manager Joost van den Elsen heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan en wil zijn nieuwe pupillen de juiste energie en aandacht geven. Als team zijn we echt trots om deze twee getalenteerd jongen talenten. Samen met de steun van een flink aantal enthousiaste sponsors denken we dat we mooie resultaten kunnen gaan halen” Davey Janssen gaat als trainer-coach van het team de jonge rijders zowel op fysiek vlak als rij technisch begeleiden.

Inmiddels zijn er onder leiding van Davey al grote stappen gezet en er is al veel getest op de nieuwe motoren. Van de Laar Racing en Buxur Suspension werken nog hard om de motoren perfect op de rijders af te stellen en competitief aan de start te laten verschijnen.

De twee jonge rijders konden aanvankelijk niet wachten om aan het kampioenschap te beginnen voor de eerste officiële wedstrijden van 2022, maar door de blessure laat deelname van Kyle nog even op zicht wachten.

Camping/Rennerspark circuit Lierop
De Camping/Rennerspark is zaterdag 19 maart vanaf 16.00 uur tot 21.00 uur geopend.

Entree Circuit de Herselse bossen

Toegangsprijzen voor volwassenen vanaf 18 jaar bedragen € 10,00-. Jongeren van 13 t/m 17 jaar betalen € 5,00-. Voor kinderen t/m 12 jaar is het evenement vrij toegankelijk. Er zijn ook kaarten aan de dagkassa te verkrijgen.

KLIK HIER Voor uw kaarten in de voorverkoop

KNMV Motorsport kalender 2022

KLIK HIER Voor de volledige KNMV kalender van 2022

Tickets – Inschrijvingen Deelnemers – Accreditatie

» Alle informatie is nu te vinden op onze website www.maclierop.nl