Gisterenmiddag was het weer zover: De intocht van Sinterklaas in Lierop. Zoals inmiddels traditie werd ook dit jaar Sinterklaas met zijn pieten begeleid vanuit ’t Alfort door de beide gildes en de fanfare. Onderweg en bij de kerk hadden zich vele kinderen verzameld, sommigen in een pietenpak en enkelen verkleed als Sinterklaas.
Bij de kerk werd Sinterklaas warm welkom geheten door Mieke van den Eijnden. Er werden liedjes gezongen, de fanfare heeft nog wat mooie klanken laten horen en de vendeliers lieten hun vlaggen weer zwieren.
Daarna ging het feest verder in de Vurherd. Een echte pietenshow werd daar georganiseerd. De pieten vertelden dat Sinterklaas verdrietig was, omdat in de stad al overal kerstversiering hangt. Om Sinterklaas op te vrolijken werd er samen met de kinderen alles uit de kast gehaald: Er werden dansjes gedaan, liedjes gezongen, quizvragen gesteld en allerlei kunsten gemaakt.
Gelukkig is Sinterklaas weer opgevrolijkt door de Lieropse gezelligheid.

De kinderen hebben volop genoten! Tot slot mochten ze de Sint nog een handje geven en kregen iets lekkers mee naar huis.
Het was weer een geslaagde middag!

Foto’s die slaponline van de intocht maakte zijn te vinden in onze slapfotogalerij.

Zie ook de foto’s die Eric Driessen namens Siris bij de kerk en in de Vurherd maakte.

Oranjecomité