Stichting Taxus Taxi is weer van start gegaan met de inzameling van taxussnoeisel. De kleine taxustwijgjes bevatten de belangrijke stof 10-dab. Van deze stof wordt het medicijn Taxol gemaakt dat een kankerremmende werking heeft. Door uw taxushaag te snoeien tijdens de inzamelperiode van Taxus Taxi kunt u op een gemakkelijke manier bijdragen aan de strijd tegen kanker.

Inzamelvoorwaarden
De stichting kan het snoeisel gratis bij u thuis komen ophalen bij een minimum hoeveelheid van 15 kilo. U kunt uw snoeisel aanmelden via taxustaxi.nl/afspraak waarna de stichting het verse groen bij u aan huis komt ophalen. Kleinere hoeveelheden zijn in te leveren bij inzamelpunten via taxustaxi.nl/uitgiftepunten.

Naast de hoeveelheid is ook de kwaliteit van het snoeisel van groot belang. Zo kan de stichting enkel het snoeisel gebruiken dat in 1 jaar op de haag groeit. Takken en hele planten zijn helaas niet bruikbaar. Om het zo vers mogelijk in te zamelen vraagt de stichting u ook het snoeisel direct na het snoeien aan te melden. Voor meer informatie en instructievideo’s kunt u terecht op taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Vrijwilligers gezocht
Heeft u geen taxushaag, maar wilt u toch bijdragen aan de strijd tegen kanker? Dat kan! De stichting is namelijk altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor dit mooie doel. Als taxuschauffeur haalt u in de maanden juni, juli en augustus het verse taxusgroen op bij iedereen die het aan de stichting wil doneren. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar communicatie@taxustaxi.nl.

Gratis materialen beschikbaar
Voor de inzameling kunt u tassen en zeilen ophalen bij diverse partners van Taxus Taxi, waaronder Boerenbond, Welkoop, Intratuin en Den Ouden Groep. U mag het snoeisel ook gewoon op een hoop leggen. De stichting zorgt dat het netjes wordt opgeruimd.

Bron: Website Gemeente Someren