SmartGoals is een nieuw fenomeen in trainingsmethodes bij diverse sporten waaronder ook voetbal. Het bestuur van de SV Lierop heeft onlangs besloten te investeren in dit interactief trainingssysteem. De trainers hebben inmiddels een eerste instructie gehad en de O13-1 heeft meegewerkt aan een demotraining. Dit alles bij de introductie van deze SmartGoals bij de SV.

De SmartGoals bestaan uit 6 voetbal frames die draadloos met elkaar communiceren en met licht aangeven door welk poortje er gerend, gedribbeld, gepassed of gescoord kan worden. Er kan alleen gescoord worden in de SmartGoals die op dat moment licht geven. Wordt er gescoord in een SmartGoal die licht geeft dan gaat deze uit en gaat er een andere SmartGoal aan. Zo worden er steeds op andere plekken scoringskansen gecreëerd wat spelers dwingt om goed om zich heen te kijken en snel te reageren op veranderende situaties. Zie het filmpje over het basisprincipe van het systeem.

Ook Harrie van Horik had onlangs op sportpark ’t Root een interview met voetballer en industrieel ontwerper Sjef Fransen over wat het allemaal inhoudt.

Het bestuur van SV Lierop wenst alle spelers en trainers veel plezier met de SmartGoals.

Met dank aan de sponsoracties van de SPAR in Lierop en de Rabobank en natuurlijk de inzet van vele vrijwilligers bij allerlei activiteiten welke deze aankoop mogelijk hebben gemaakt.

Voor nog meer voorbeelden verwijzen wij graag naar deze filmpjes: 123

www.smartgoals.nl.