Tijdens de jaarlijkse teeravond op zaterdag 15 december 2018 presenteerde het gilde “Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën” de geheel gerenoveerde gildetrommen van het gilde.

Trots zijn ze, de tamboers van het Lieropse gilde, met de vernieuwde trommen. Het was voor de tamboers en ook het gilde al enkele jaren duidelijk  dat een opknapbeurt noodzakelijk was. De oudste trommen dateren van eind jaren zeventig en zijn een van de eerste gildetrommen met een in de koperen ketel geslagen embleem. Door de jaren heen is slijtage en niet te reinigen vervuiling ontstaan. Dit is het uiterlijk en de klank van de trommen niet ten goede gekomen.

In 2017 is reeds een eerste inventarisatie gemaakt van de nodige reparaties met een raming van de kosten. Deze kosten bleken toch behoorlijk zwaar te wegen op de begroting van het gilde. Gelukkig bracht “Stichting ONA” uitkomst. Zij hebben een groot deel van de kosten op zich genomen. Dankzij deze bijdrage heeft “Gildetrom Ad Kolsters” uit Oirschot de gildetrommen ook daadwerkelijk in zijn geheel kunnen opknappen. Het resultaat mag dan ook gezien en zeker gehoord worden, want ook de klank is weer als van ouds.

Het gilde wil dan ook graag iedereen bedanken die hieraan meegewerkt hebben en met name “ Stichting ONA” voor hun financiële bijdrage.

Gilde O.L.V. vd Zeven Weeën Lierop