Van Jack Swaanen kregen we onderstaand bericht…

Op avontuur met de Advent
Vier weken voor kerstmis begint de Adventtijd. Het woord Advent en avontuur (adventure in het Engels) hebben dezelfde oorsprong. Het is als het ware een ontdekkingstocht naar het kerstfeest toe.

Op deze thema-avond gaan we samen op avontuur, op ontdekkingstocht naar het kerstfeest. We gaan kijken en luisteren naar de geschiedenis, symbolen en rituelen van de Advent. Maar ook gaan we ervaren wat stil worden en verwachten is.We gaan lezen wat de profeten hier over hebben geschreven. De Advent is natuurlijk ook de tijd van Maria, de moeder van Jezus. Er bestaan veel verhalen waarin geschetst wordt hoe Maria de komst van de Messias beleefde.

Over de Advent wordt niet alleen geschreven. Ook de muziek speelt een belangrijke rol. We gaan luisteren en praten over Rorate Caeli en het Magnificat. We gaan met elkaar in gesprek over de teksten van deze bekende gezangen.

De Advent is meer dan alleen de kaarsjes op de Adventskrans. U bent van harte uitgenodigd om samen op avontuur te gaan en de Adventstijd opnieuw te ontdekken!

De thema-avond vindt plaats op donderdag 24 november om 20.00 uur in de bijzaal van de kerk in Asten (toegang via de hoofdingang). Er zijn geen kosten aan verbonden maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar: pastoraalteam@rkfranciscus.nl.
U kunt ook bellen naar diaken Jack Swaanen (06 – 54 955 942) of een briefje in de brievenbus van de pastorie te doen.