Op deze thema-avond gaan we samen op zoek naar de achtergrond van het kerstverhaal met de daarbij behorende kerststal. Het is niet meer zo vanzelfsprekend dat er in huis een kerststal wordt geplaatst. Toch zien we bij kerken en op pleinen vaak nog levensgrote kerststallen.
Iedereen kent wel de bezoekers van de kerststal.

Tijdens deze parochie-avond over de Kerststal gaan we dieper in op deze personages. Wie waren Jozef en Maria en wat was hun achtergrond? Waren het nou de drie Koningen of de drie Wijzen uit het Oosten? Waar ligt dat Oosten ergens? Wat waren herders nou eigenlijk voor mensen? Hoe zat het met die Engel en “mensen van goede wil”? Hoe komen de os en de ezel in de Kerststal terecht? En natuurlijk: het kindje Jezus in de kribbe!

Met beeld en geluid en verhalen gaan we op zoek naar het verhaal achter de Kerststal.

De thema-avond vindt plaats op donderdag 15 december om 20.00 uur in de bijzaal van de kerk in Asten (toegang via de hoofdingang). Er zijn geen kosten aan verbonden maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar: pastoraalteam@rkfranciscus.nl.
U kunt ook bellen of appen naar diaken Jack Swaanen (06 – 54 955 942) of een briefje in de brievenbus van de pastorie te doen.

Jack L.M. Swaanen
Diaken Franciscusparochie