Wat er zoal te lezen was in de Koepel van oktober 1977

– Geboren op 11 oktober 1977 Ramon, zoon van T. Habraken en J. Habraken vd Zanden en op 14 oktober Gerdi, dochter van Piet en Nellie Berkers.

– Op 7 oktober 1977 zijn getrouwd: Mieke Joosten met Josef Looymans.

– Een parochiaan die niet ondertekent met ’n eigen naam heeft een ingezonden artikel ingestuurd waarin hij z’n misnoegen laat weten over de reactie in de vorige Koepel van dhr. Hanssen op een Mijmeringen-artikel van Theo Maas over onze pastoor. Dhr. Hanssen was het schijnbaar niet eens met de uitspraak van Theo Maas. Theo schreef: “een langzaam herstellende zieke bejaarde pastoor” waarmee hij zou suggereren dat zo’n pastoor z’n werk niet voor de volle 100% zou kunnen doen en dat er een leek nodig zou zijn om hem hierbij te helpen. En dat was bij dhr. Hanssen in het verkeerde keelgat geschoten, vandaar zijn artikel.

– De voetbalclub meld dat er nog steeds grote zorgen zijn over het vaandelteam. De achterhoede was reeds 14 keer gepasseerd en voor maken ze geen goals. Er wordt gemeld dat het wachten is op André van Bommel die volgende week weer inzetbaar is. Ook aanvoerder Jan van Lieshout die vanwege een blessure, opgelopen op kermismaandag, langs de zijlijn ziet hoe zijn clubgenoten worden afgeslacht wordt node gemist op het middenveld. Na de koude douche tegen Zeilberg (0-5) werd de hoop gezet op het zwakke Mifano. Deze hoop werd al direkt de bodem ingeslagen toen doelman Theo Hendrikx op een ver langs het doel rollende bal ging duiken, waardoor een beduusde Mifano-invaller een kans kreeg en prompt de stand op 1-0 bracht. Vervolgens werd het nog 2-0 en er was weer een wedstrijd verloren. De 1e zege kwam tot stand tegen de Dijkse Boys. Het was Peek vd Zanden die dankbaar gebruik maakte van een niet te missen kans. Eindelijk de volle winst.

– De Bosgalm meldt dat ze een geslaagde kien-avond hadden

– In de nieuwe mijmeringen geeft Theo Maas een waarschuwing aan Bernardus. Hij spreekt van een blunder van jewelste. Bernardus was naar het tennissen gaan kijken. En het was niet bij kijken gebleven, dan was het niet zo’n ramp geweest, maar nee hoor, hij meende daar ook iets vreemds te constateren en heeft daarvan niet het bestuur, maar heel Lierop via de Koepel in kennis gesteld. Theo zegt in z’n stukje (wij citeren): “Nee, Bernardus, dat moet u toch niet doen, want hoe goed u het ook met Lierop meent, het moeten wel waarheden zijn welke u vertelt en dat schijnen het volgens het bestuur niet geweest te zijn. In het vervolg dus opgepast. Waarheden mogen maar af en toe en onwaarheden nooit verteld worden, dat moest u toch weten”. Theo verteld vervolgens dat ook tijdens de redactievergadering er nog eens gezellig over gebabbeld werd, want ook in de redactie zitten tennissers.

– De fanfare heeft weer de jaarlijkse kermis geopend en op 6 oktober hebben ze een serenade gebracht aan Huub van Stiphout van het café ivm zijn zilveren huwelijksfeest.

– 8 Tamboers kregen hun diploma uitgereikt van Meester van Kessel. Zij waren geslaagd voor de kleine trom. Het waren John van Brussel, Harrie Gubbels, Marius Jacobs, Hubert van Lieshout, Erick Meulendijks, Peter van Stiphout en Ad en Willy Vlemmix.

– Op 28 oktober werd een serenade gebracht aan Theo van Heugten die trouwde met Ria Hurkmans.