Velen wisten niet wat ze te wachten stond bij de eerste Tik ‘m Aandag, die georganiseerd werd door De Kaauw Voetjes in samenwerking met café De Ontmoeting. Maar liefst 300 deelnemers hadden zich vooraf echter wel al aangemeld, want je zou eens wat missen?! Niemand heeft er spijt van gehad, dat was na afloop wel duidelijk. Er was geen plekje meer vrij in de tent die speciaal voor dit ‘feestje’ neergezet werd. Het evenement werd als een ‘carna-cantus’ aangekondigd en dat bleek de lading volkomen te dekken. Geen Cantus die alleen maar door jongeren beleefd wordt maar een mengsel van dit fenomeen met duidelijk carnavalesk tintje dat door jong én oud enorm gewaardeerd werd. Zelfs voor de allerkleinsten was er een speelhoek gecreëerd in het café waar ook bezoekers die zich niet ingeschreven hadden terecht konden. Een uur voordat het ‘programma’ begon konden de teams zich tegoed doen aan een eenvoudige lunch, kortom, de organisatie was perfect geregeld.

Ook het ‘spel’ mocht er zijn. Na uitleg van de regels, waarbij duidelijk gemaakt werd dat er bv tijdens het uit volle borst meezingen niet gedronken of gegeten mocht worden en dat niet meezingen geen optie was, of het moest met toestemming van de Hoofdveer zijn. Tijdens het zingen diende ‘het gepeupel’ bovendien te gaan staan en als er niet gezongen werd diende de cantusbundel, die iedereen vooraf gekregen had, dicht te zijn. Bovendien was het ten strengste verboden met bier te gooien en voor het drinken moest er geproost worden. Zitten! betekende ‘ga zitten’, Sssst = stilte en Prosit = Proost (drinken). Alle liedjes werden door de Koepelbloazers begeleid. Respect voor hen want de 22 liedjes in het boekje stonden niet allemaal in hun ‘normale’ repertoire en ze speelden ze voortreffelijk. Er werd begonnen met een andere vorm van het Wilhelmus, nl het Wil’janus’, gevolgd door het telkens terugkomende drinklied ‘Trink, Trink, Bruderlein Trink’. Van ‘Viva Hollandia’ tot ‘Vrouwkes’ en van ‘Ein Festival der Liebe’ tot ‘Leef’… alle feestliederen werden uit de kast gehaald. Natuurlijk mocht de carnavalskraker van Prins Jan en adjudant Mike hier ook niet ontbreken. Een deinende massa was steeds het gevolg van het zingen van de liedjes.

Tussendoor vonden de spelletjes op het podium plaats om tot een winnaar te komen van deze eerste Carna-Cantus. Per 6 teams werden de spelletjes tegen elkaar gespeeld. Alle spelletjes gingen op tijd. Doosje tissues legen, M&M’s in de juiste bakjes doen, ballon kapot blazen, banaan zonder handen opeten, enz. enz. In de uiteindelijke finale, die tussen ‘Hullie van de prins en nie bang!’ en ‘Ut Hok’ ging, werd de eerste prijs bepaald door het beantwoorden van ‘pubquiz’-vragen. Daarin werd ‘Ut Hok’ nipt de winnaar. Zij werden hiervoor beloond met een ‘wissel-nepcepter’.  

Wij feliciteren ‘Ut Hok’ en danken de organisatoren van dit nu al fantastische evenement…. Thijs, Stijn, Koen, Guus, Prins Jan jr en natuurlijk Patrick van de Ontmoeting.. Hier kunnen we nog jaren mee vooruit!

Zie ook de foto’s van onze slaponlinefotograaf Peter in onze slapfotogalerij.