Wie dichtbij huis wil genieten van Solostories “Ma” van Hugo Borst met Eric Corton kan zaterdag 21 april terecht in de Ruchte.

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Hoe zorgt een zoon voor zijn moeder?

De tragikomische solovoorstelling Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar verhuizing naar een verpleeghuis.

De makers van ‘LEEF!’ en ‘PAAZ’ brengen met ‘Ma’ een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Vertolkt door Eric Corton.

Inleiding toneelvoorstelling ‘Ma’

Voorafgaand aan de voorstelling ‘Ma’ vindt een inleiding plaats bij Bibliotheek Someren. Deze inleiding wordt gegeven door dramaturg Annemiek Lely, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Ma over? Waarom koos Solo Stories dit boek, van Hugo Borst, om een voorstelling van te maken? Hoe bewerk je een boek tot een theatermonoloog? Wat heeft acteur Eric Corton met het thema van de voorstelling? Na afloop van de inleiding is er ruimte voor het stellen van vragen. Voor het vormgeven van de inleiding wordt samengewerkt met Alzheimer Nederland en landelijke vereniging voor mantelzorgers Mezzo.

Deze inleiding is geheel gratis en er is na afloop voldoende tijd om naar het theater te gaan, dat op loopafstand van de Bibliotheek is.

Locatie inleiding: Bibliotheek Someren – Molenstraat 12, 5711 EV Someren

Meld je aan! Wil je graag naar deze inleiding van de voorstelling? Meld je dan uiterlijk 19 april aan door een mail te sturen naar publiciteit@deruchte.nl. Graag horen wij met hoeveel personen je komt.

Zaterdag 21 april | 19.30 uur inleiding Bibliotheek Someren, gratis | 20.30 uur voorstelling de Ruchte Someren, € 22,50  incl. pauzedrankje+garderobe

LET OP: Laatste kaarten gaan in de verkoop!

www.solostories.nl

Informatie: S.C.C. De Ruchte, 0493 – 44 11 44, info@deruchte.nl, www.deruchte.nl