Van Stef Kornuijt kregen wij onderstaand bericht…

Ervaring en nieuw talent uit heel Someren!

Op voordracht van het bestuur hebben de leden van de Gemeenschapslijst tijdens een Algemene Ledenvergadering de lijstvolgorde voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 vastgesteld. Reeds in de schaduwraadvergadering van november werd Bart de Groot unaniem als lijsttrekker gekozen. De kieslijst wordt vervolgens aangevuld met een mix van jong, jeugdig, nieuw talent en kandidaten met een brok aan ervaring.

De nummers 2 tot en met 5 op de kieslijst: Stef, Annelieke, Daan en Jan

Op nummer twee komt Stef Kornuijt, Lieroppenaar, 21 jaar en student Politicologie. Sinds eind 2019 betrokken bij de Gemeenschapslijst en burgerlid in de commissie Ruimte.

Nummer 3 is Annelieke Huijerjans, 24 jaar, docent arbeidsrecht aan de Universiteit van Tilburg en woonachtig in Someren-Eind. Ze is sinds 2020 betrokken bij de partij en burgerlid in de Commissie Burger & Bestuur. 

De nummer 4 is Daan Velings, 25 jaar, samenwonend met Pien in Someren-Eind en werkzaam als jurist Vergunningen, Toezicht en Handhaving in de Gemeente Cranendonck. Daan heeft zich in korte tijd ontwikkeld als een kundig, goed onderlegd en getalenteerd raadslid. Hij zit sinds 2017 bij de partij en is inmiddels 4 jaar raadslid.

Naast deze 3 jeugdige ambitieuze kandidaten komt op nummer 5 Jan Adriaans. Jan is getrouwd met Johanny, heeft twee zonen en woont in Someren-Eind. Jan is 60 jaar en werkt bij Friesland Campina.  Jan loopt al 12 jaren mee in de lokale politiek, eerst als burgerlid en nu alweer jaren als raadslid. Jan is werkelijk in alles geïnteresseerd op de politieke agenda en heeft daardoor een enorme schat aan ervaring. Samen met Bart de Groot als lijstrekker vormen bovenstaande vier kandidaten de top 5 van de Gemeenschapslijst.

Guido Schoolmeesters wil met voorkeursstemmen gekozen worden!
Na alles wat er afgelopen jaar is gebeurd, waarbij Guido werd ontslagen als wethouder door een meerderheid van de Gemeenteraad, heeft Guido aangegeven dat hij graag heeft dat het volk zich uitspreekt over zijn kwestie. Daarom heeft hij gevraagd om op nummer 10 te mogen staan tijdens deze verkiezingen. Het bestuur heeft dat verzoek gehonoreerd. Guido gaat proberen zijn grootste passie en hobby door middel van voorkeursstemmen een vervolg te geven. De partij steunt hem daar uiteraard volledig bij!

Ralf, Marc en Paul nieuwkomers in de top
Ralf van Bommel, Marc Sanders (beide uit Someren-Dorp) en Paul Sanders (uit Lierop) zijn nieuwe gezichten in de top van de kieslijst van de Gemeenschapslijst. Alle drie hebben de afgelopen jaren de politiek wat nadrukkelijker gevolgd. Ze hebben in de lokale Gemeenschapslijst een partij gevonden waar zij zich thuis voelen en wiens gedachtegoed ze onderstrepen. Alle drie met de ambitie om in de toekomst wat meer te willen betekenen in de Somerense volksvertegenwoordiging.

Jos, Patricia en Tessa op de achtergrond
Zowel Jos Feijen, Patricia Buis-Iven als Tessa Raijmakers-Vestjens hebben aangegeven een stapje terug te willen doen. Jos was 8 jaar lid van de Gemeenteraad van Someren.
Patricia Buis-Iven is sinds 2017 betrokken bij de partij en de afgelopen periode actief als gemeenteraadslid.
Tessa was burgerlid in de commissie Burger en Bestuur de afgelopen periode. Alle drie willen nog graag actief betrokken blijven bij de Gemeenschapslijst.

Samen met de leden is het bestuur ervan overtuigd met deze sterke top 12 bezetting een goede uitslag bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 te kunnen behalen. De overige 38 plekken worden komende maand ingevuld en bekend gemaakt.

De Gemeenschapslijst: Gewoon Doen! Al zestig jaar goed voor elkaar!
De lijstvolgorde zoals die door de leden van de Gemeenschapslijst is vastgesteld:

1. Bart de Groot
2. Stef Kornuijt
3. Annelieke Huijerjans
4. Daan Velings
5. Jan Adriaans
6. Tessa Raijmakers-Vestjens
7. Ralf van Bommel
8. Marc Sanders
9. Patricia Buis-Iven
10. Guido Schoolmeesters
11. Paul Sanders
12. Jos Feijen