Wat stond er zoal te lezen in de Koepel van september 1975…

Dit was al de dertiende jaargang, en de redactie bestond uit P. Cortooms, A. Fortuin, J. Hendrikx, H.v.d.Hurk, W. Hurkmans, A. Kuypers, Th. Maas, P. v. Schalen en P. v. Vlokhoven.

– Op 19 september trouwden Reinier van Gastel uit Lierop met Maria van Meyl uit Heeze. In deze Koepel staat zelfs 3x te lezen dat de patiënten van dokter Broos voortaan een telefonische afspraak kunnen maken met de dokter, om zodoende lange wachttijden te voorkomen.

– Dat de eerste aanzet gemaakt is om de verkeersveiligheid op de Steemertseweg te vergroten. Er worden verkeersborden geplaatst en door de geweldige toename van het verkeer is de kans om hier een fietspad te krijgen aanmerkelijk vergroot. De kansen hiertoe zijn aanmerkelijk vergroot door de dependance van de L.T.S. op Kerkenhuis.

– De tennisclub in oprichting heeft inmiddels al 85 belangstellenden. 44 Heren, en 41 dames. De belangstelling is onverwacht hoog. Het bestuur bestaat uit M. v.d. Einden, mevr. Van Griensven-Vroomen, J. Hendrikx en H. Hofland.

– In de rubriek TUINTIPS VAN Theo Maas staat dat het nu de beste tijd is om sommige klimplanten, zoals clematis, blauwe regen en bruidssluier terug te snoeien. Ook is het de maand om de keizerskroon te planten. Deze maand is uitermate geschikt om gras in te zaaien. Tevens wordt er medegedeeld dat men de Koepel kan gebruiken om bloemen of planten te ruilen.

– De contributie van de KVO is fl. 15,– per jaar, oftewel fl. 7,50 per halfjaar. De moederdagviering wordt voorafgegaan door een eucharistieviering. Daarna koffie met gebak en een gratis verloting. Op 18 oktober is de jaarlijkse dansavond voor rayon Someren. De organisatie is voor Lierop en het Lieropse orkest TOPIC (Postmanboys) zal deze avond voor de muziek zorgen. Er wordt een beetje entreegeld gevraagd, er is geen loterij.

– Een herhaalde oproep in deze Koepel voor mensen die zich in willen zetten voor de jeugdcarnaval.

– De gezamenlijke vrouwenverenigingen van Someren, KAV, hebben een gezamenlijke feestavond georganiseerd in het parochiehuis van Heusden. Deze avond wordt opgeluisterd door de Zonnekanters. De toegang is gratis en er is wel een loterij.- Bij de ponyclub St. Janruitertjes werd Jan Niek de Groot in Liessel 1e. 

– De Belangengroep heeft vergaderd op 29 augustus. De uitbreiding van het gemeenschapshuis blijft een zaak van niet opschieten. De Belangengroep heeft een brief gestuurd aan het college van Gedeputeerde Staten in Den Bosch met het verzoek om meer vaart te zetten achter het kunnen starten met bouwen aan de Felicitéstraat.